VIDEO: Zašto je političar položio zakletvu?

„U vremenu opšteg nepovjerenja prema političkim elitama koje je nastalo zbog jedne pogrešne i naopake politike koja je vladala 30 godina teško je doći do povjerenja građana. Osim što svojim djelima stoji iza svega izrečenog u političkoj karijeri pred nastupajuće lokalne izbore u Herceg Novom jedan političar položio je krajnje neobičnu zakletvu.“

36345 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Crno na bijelo - Može Bokeški
Foto: Crno na bijelo - Može Bokeški

U vremenu opšteg nepovjerenja prema političkim elitama koje je nastalo zbog jedne pogrešne i naopake politike koja je vladala 30 godina teško je doći do povjerenja građana. Osim što svojim djelima stoji iza svega izrečenog u političkoj karijeri pred nastupajuće lokalne izbore u Herceg Novom potpredsjednik Vlade i predsjednik URE dr Dritan Abazović pred nosiocem liste „Crno na bijelo – Može Bokeški“ dr Draškom Raškovićem položio je neobičnu zakletvu. Naime, Abazović se u videu zaklinje da nikada neće dovesti u pitanje univerzalne vrijednosti demokratije, čovjekoljublja i humanosti. Kazao je i da će sopstvenim primjerom štititi principe jednakosti, pravednosti i istinitosti.

U video poruci građanima Herceg Novog dr Draško Rašković ističe da njegovi sugrađani zajedno sa njim znaju da Herceg Novi mora i može bolje.

„Naša vizija je moderni, evropski i zeleni Herceg Novi. Grad novih šansi, gdje neće biti privilegovanih pojedinaca, ali grad po mjeri svakog pojedinca. Pobjeda 30 avgusta pružila nam je šansu koju ne smijemo propustiti, smijenili smo vlast, sada je vrijeme da smijenimo način vladanja, jer uprave su servisi građana, a ne ličnih interesa, niti partijskih. Platforma Crno na bijelo je nosilac progresivne misli i ima plan efikasne samouprave. Crno na bijelo - može bokeški“, poručuje Rašković.

Poštovane građanke i građani Novoga vaša podrška našoj koaliciji će garantovano omogućiti:

  • zaustavljanje partijskog zapošljavanja
  • snižavanje troškova opštinskog operativnog budžeta i svih javnih servisa
  • značajan porast infrastrukturnih investicija
  • reformu opštinskih preduzeća sa jeftinijim ali kvalitetnijim servisima
  • postizanje pune transparentnosti uz maksimalnu uključenost građana u donošenje svih opštinskih odluka

Ko je dr Draško Rašković nosilac izborne liste „Crno na bijelo – Može Bokeški“

Dr Draško Rašković rođen je 13. septembra 1959. godine u Podgorici gdje završava osnovnu školu i gimnaziju. Medicinski fakultet studira u Beogradu u kojem završava specijalizaciju interne medicine i subspecijalizaciju iz kardiologije.

Svoj radni angažman započinje u Kliničko-bolničkom centru u Podgorici, zatim u Domu zdravlja u Herceg Novom, potom u bolnici Meljine gdje je radio kao načelnik internog odjeljenja i najzad biva suvlasnik privatne internističke ordinacije u Herceg Novom gdje radi i danas.

Dr Draško Rašković je učesnik više kongresa internista i kardiologa Crne Gore i Srbije, redovni učesnik evropskih kongresa kao i više svjetskih kongresa kardiologa. Član je Ljekarske komore Crne Gore, Udruženja kardiologa Crne Gore i Evropskog udruženja kardiologa (ESC).

Rašković
Raškovićfoto: Crno na bijelo - Može Bokeški