Demokrate HN: Ne brinite za čistoću, sve se može oprati osim obraz

"Preduzeće je imalo više od milion eura duga, te je moralo da doživi reorganizaciju. Kolika su samo sredstva bila na raspolaganju, a ostavljen je vozni park star 30 godina. Sve je to dovelo do teške situacije u preduzeću, koja se odrazila na kvalitet života u gradu i koju smo mi počeli sanirati. Sa ponosom i konkretnim činjenicama možemo reći da smo ga doveli do potpunog poboljšanja"
71 pregleda 5 komentar(a)
Demokrate, logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Demokrate, logo, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 10.08.2018. 15:44h

"Kao što smo i navikli, DPS starim fotografijama obmanjuje javnost. Smiješni ste, i sraman je vaš pokušaj da bajatim fotografijama nastojite obmanuti javnost, ali neće vam uspjeti. Herceg Novi je danas grad na ponos građana i turista, nakon sumorne slike i kriznog perioda DPS vlasti, kada je grad bio spao na najniže grane", navodi se u reagovanju hercegnovskih Demokrata na jučerašnje saopštenje DPS-a Herceg Novi.

Za vrijeme DPS vlasti, poručuju Demokrate, preduzećem "Čistoća" kao predsjednik odbora upravljala je Maja Bakrač, koja je tada "pronašla upražnjeno mjesto u preduzeću i zaposlila svog supruga".

Pored toga, dodaju, ona je deset dana prije završetka izbora "zaposlila kadar iz svoje partije na nepostojeće radno mjesto, na nepostojeću sanitarnu deponiju".

"Preduzeće je imalo više od milion eura duga, te je moralo da doživi reorganizaciju. Kolika su samo sredstva bila na raspolaganju, a ostavljen je vozni park star 30 godina. Sve je to dovelo do teške situacije u preduzeću, koja se odrazila na kvalitet života u gradu i koju smo mi počeli sanirati. Sa ponosom i konkretnim činjenicama možemo reći da smo ga doveli do potpunog poboljšanja", navodi se u saopštenju.

Domaćinskim odnosom i radom, tvrde Demokrate, nakon dužeg perioda krize, stabilizovane su finansije, a dolaskom novog menadžmenta nabavljena je nova mehanizacija, uspostavljen efikasniji način rada u preduzeću i bolji nadzor nad sprovođenjem aktivnosti.

"Herceg Novi je bio najnečistiji grad u periodu 2014 - 2016 godine. Tada se gradom širio miris trulih kompromisa, zadah lažnih obećanja i neugodni mirisi brze propasti. Na sreću, takvo stanje se nije moglo trpjeti i narod je pokazao kako vrednuje takvu vrstu nečistoće. Građani Herceg Novog su napravili čist izbor, i odlučili da povjerenje daju onima koji će sanirati štetu i haos koji su izazvali predstavnici DPS-a. I uspjeli smo u tome. Povratili smo ono što je najvažnije za jedan grad, a to je vraćanje povjerenja građana u sistem", poručuju hercegnovske Demokrate.

Oni su saopštili da se ne bave politikanstvo niti gledaju ko je odakle došao, već "prihvataju ljude sa znanjem, stavom i idejama, zarad dobrobiti zajednice".

"Kad smo kod dolazaka, obavještavamo vas da i vaši bivši članovi prilaze nama, razočarani što im je vaša politika pokazala svoje ružno lice. Na kraju, ostaje samo da vam poručimo: ne brinite za čistoću, jer sve se može oprati, osim obraz", zaključuje se u saopštenju Demokrata Herceg Novi.

Galerija

Bonus video: