"DPS i pomagači im sa suprotnog pola političke scene žele da unesu svađe i netrpeljivost u Novom"

"Pozivamo građane Herceg Novog i Crne Gore da prezru oba ekstrema u Crnoj Gori čiji rukopis prepoznajemo u svim porukama mržnje, ma prema kome da su upućene"

15874 pregleda 7 komentar(a)
Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi
Foto: Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" optužila je Demokratsku partiju socijalista (DPS) i njihove, kako su naveli, "pomagače sa suprotnog pola političke scene" da žele u Herceg Novom da "unesu svađe i netrpeljivost".

Koalicija Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi" u saopštenju navode da se DPS i njihovi "pomagači sa suprotnog pola političke scene" u tom ambijentu "najbolje snalaze i politički preživljavaju".

"Šovinističke akcije i pirovi, svojstveni civilizacijskim suterenima, nikako gradovima bogate kulture i tradicije, a kakve su se desile prije neki dan u Kotoru, tribalnim skrnavljenjem crkve sv. Nikole u Kotoru, nastavljene su u Herceg Novom, ispisivanjem mrziteljskih grafita: "srpsku vam mamu j..." na kući Ilića od strane struktura koje se nalaze suprotno od svih kulturnih i duhovnih vrijednosti do kojih se čovječanstvo uzdiglo tokom svog trajanja", navodi se u saopštenju koalicije Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi".

Pozvali su građane Herceg Novog i Crne Gore "da im to ne dozvole".

"Pozivamo građane Herceg Novog i Crne Gore da prezru oba ekstrema u Crnoj Gori čiji rukopis prepoznajemo u svim porukama mržnje, ma prema kome da su upućene. Ovakve poruke narušavaju osjećanje spokoja i zaštićenosti od svih manifestacija radikalizma i ekstremizma u kojima građani Herceg Novog žive. Taj spokoj i spoznaja svakog stanovnika Herceg Novog da u ovom gradu mogu živjeti mirno i bez straha, kako god da se zovu i izjašnjavaju, jedna je od najvećih vrijednosti grada pod Orjenom i građani Herceg Novog neće im oprostiti atak na ove vrijednosti. Upravo u ime očuvanja takvog duhovnog, ali i fizičkog ambijenta Herceg Novog na koji se, takođe, udara ovakvim grafitima, uvjereni smo da će svi njegovi građani osuditi ispisivanje ovakvih, mrziteljskih i fašističkih grafita", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: