Đukanović: Građani vidjeli alternativu politici DPS, sve jasnije da ako žele dobro porodici treba nas da podrže

"Zato se 9. maja ne glasa samo za razvoj za evropski put razvoja, već se i glasa protiv politike koja zatire Crnu Goru, protiv politike u kojoj velikosrpski nacionalizam prijeti da proguta građanski karakter naše države, protiv kleronacionalizma koji ima ambiciju da od Crne Gore stvori srednjevjekovnu teokratsku državu"

33576 pregleda 301 reakcija 135 komentar(a)
Đukanović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi
Đukanović, Foto: Evropski tim za Herceg Novi

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović kazao je da su dolaskom nove vlasti na državnom nivou građani vidjeli alternativu politici DPS, te da je svakim danom, sve većem broju građana, "jasno da ako žele da na izborima glasaju za svoje dobro i dobro svoje porodice", da treba da podrže Demokratsku partiju socijalista i njene koalicione partnere.

Đukanović je danas govorio na završnoj tribini Evropskog tima za Herceg Novi.

Kako se navodi u saopštenju Evropskog tima za Herceg Novi, Đukanović je rekao da niko ne može da ospori "najmanje tri dostignuta strateška cilja u pravcu ostvarivanja nacionalnih interesa".

"To su: obnova nezavisnosti i povratak nacionalnog i državnog dostojanstva, uspostavljanje održive ekonomija čime smo se oslobodili mentaliteta dotirane države i očuvanje Crne Gore kao građanskog društva", navodi se u saoopštenju.

Đukanović je rekao i da je tokom čitavog tog vremena "Herceg Novi bio visoko na mapi interesovanja državne politike koju je predvodila Demokratska partija socijalista".

Milo Đukanović
foto: Evropski tim za Herceg Novi

Predsjednik je kazao i da je riješeno ključno infrastrukturno pitanje vodosnabdijeva od strane Regionalnog vodovoda, te da je država pomogla stvaranje uslova za izgradnju sedam novih hotela, i da je mnogo učinjeno u dijelu unaprijeđenja putne infrastrukture i saobraćajnog povezivanja.

Đukanović je podsjetio da je u Herceg Novom realizovana investicija Portonovi od 820 miliona eura.

S druge strane, dodao je on, zahvaljujući gotovo dvadesetogodišnjoj vlasti partija koje sada čine parlamentarnu većinu i na državnom nivou, "Herceg Novi je stagnirao i od grada koji je u turističkom i kulturnom smislu bio daleko ispred drugih, sada se nalazi na repu razvoja crnogorske obale".

"Zbog toga je od suštinske važnosti da dođe do promjena ne samo u Herceg Novom, već i na nivou državne politike. Zato se 9. maja ne glasa samo za razvoj za evropski put razvoja, već se i glasa protiv politike koja zatire Crnu Goru, protiv politike u kojoj velikosrpski nacionalizam prijeti da proguta građanski karakter naše države, protiv kleronacionalizma koji ima ambiciju da od Crne Gore stvori srednjevjekovnu teokratsku državu", kazao je Đukanović.

Milo Đukanović
foto: Evropski tim za Herceg Novi

Dodao je da je od suštinske je važnosti "da svako ko misli dobro Crnoj Gori podrži Evropski tim u Herceg Novom".

"Jer će svaki glas odgovornosti prema državnim interesima biti snažan impuls i za Crnu Goru u cjelini. Nemam nikakvu dilemu, da će u finalu, naša politika biti pobjednička i u Herceg Novom i u Crnoj Gori", kazao je Đukanović.

Na tribini Evropskog tima za Herceg Novi govorili su i nosilac liste Predrag Dabović, predsjednik Opštinskog odbora Slobodan Krušo Radović i odbornička kandidatkinja Teodora Španjević.

Prekršene su aktuelne mjere Ministarstva zdravlja protiv širenja koronavirusa.

Aktuelnim mjerama koje važe od 30. aprila do 7. maja zabranjena su javna okupljanja, javne priredbe, sportski, politički, kulturno-umjetnički i privatni skupovi, svadbe, kao i druge manifestacije osim stručnih, naučnih, radnih i službenih aktivnosti, uz poštovanje propisanih mjera.

Izuzetak su djelatnosti u oblasti kulture koje podrazumijevaju istovremeno prisustvo više osoba u istom prostoru (pozorišta, bioskopi, muzeji, galerije) mogu da rade do 22.00 časa, uz poštovanje Preporuka za bioskope i Preporuka za kulturne manifestacije koje je izradio Institut za javno zdravlje Crne Gore.