Demokrate: Radije ćemo ugasiti partiju, nego da radimo kao DPS

"Ne razumiju idejni tvorci i pripadnici posljednjeg dikatorskog režima u Evropi da na političkoj sceni može da postoji neko ko zaista govori ono što misli i ko zaista radi ono što govori"
6 komentar(a)
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Demokrate logo, Foto: Demokrate
Ažurirano: 02.12.2017. 08:23h

Demokratska Crna Gora bi prije zakazala partijski kongres i ugasila partiju, nego vodila političku borbu na način na koji to radi Demokratska partija socijalista, kazali su iz Demokrata.

Oni su reagovali na saopštenje DPS-a iz kojeg tvrde da su tokom izbora u Prijestonici "kriminalce na Cetinje slali samo Demokrate i URA."

"Skoro da ne bi ni imalo razloga da građanima saopštavamo da bejzbol palice i slični rekviziti nijesu i nikada neće biti sredstvo za rad i funkcionisanje Demokratske Crne Gore, da ipak ne postoji neophodnost da i ovu priliku iskoristimo da pocrtamo grotesku i perfidnost kojoj u posljednje vrijeme pribjegavaju režiseri i montažeri iz vladajuće partije. Evo se i to desilo. DPS, partija čije drugo ime bi komotno, bez ikakvog ustezanja, moglo da bude i „afrička demokratija na crnogorski način“, optužuje političke protivnike da su bejzbol palicama krenuli na nju. Pa njeno rukovodstvo onda, jadno, bez zaštite od igdje ikoga, a naročito bez zaštite državnih organa kojima bi osnovni zadatak i cilj trebalo da bude, kratko i jasno, „red i mir“, primorano da izvede svoje društvo iz Splendida i podzemlja, da ih preseli malo u zgradu Prijestonice i da ih iz kabineta gradonačelnika savjesno brane. Jer, rekli bi u DPSu, tako brane državu. Neće nam javnost zamjeriti, ali umalo nam suza pođe niz lice zbog jadikovke vladajuće partije. Te moćne stranke koja je samo na Cetinju, i to samo u ovom izbornom ciklusu, izgubila 3 mandata," navode Demokrate.

Ne razumiju, kako su kazali, "idejni tvorci i pripadnici posljednjeg dikatorskog režima u Evropi da na političkoj sceni može da postoji neko ko zaista govori ono što misli i ko zaista radi ono što govori."

"I jasno je da je to za njih nedokučiva zakonomjernost i dosljednost, kad polaze od sebe. Ne shvataju stražari zatvora u kojem su zatočili skoro 30 godina sve građane Crne Gore da bejzbolke, boksevi, pištolji nijesu sinonimi za naše, već za njihovo društvo, sa kojima osviću u, opet, njihovim kockarnicama i sa kojima se vesele na, opet, njihovim svadbama. Gospodo, Demokratska Crna Gora bi prije zakazala Kongres i ugasila partiju, nego vodila političku borbu na vaš način. Drugim riječima, nemalo nas ako ćemo biti isti kao vi i ako ćemo se ponositi time čime se vi ponosite. Naročito je mizerno što rezultate postignute na kriminalan način štitite lažnim "demokratskim stavovima“ i perfidnim „pozivima na dijalog". Ne može se, gospodo, prljavština sa sebe skidati pokušajem prljanja čistih. Ne vrijeđajte inteligenciju građana Crne Gore, jer nema tog čovjeka koji će povjerovati u vaše izlive izmišljenih konstatacija," zaključuju Demokrate.

Bonus video: