Vuković na čelu SO Nikšić, predsjednika Opštine biraju u ponedjeljak

„Konačno je došlo vrijeme da naš grad, u pravcu njegov oporavka i razvoja, vode časni, odgovorni i stručni ljudi“, poručio je Vuković

81687 pregleda 1877 reakcija 107 komentar(a)
Vuković, Foto: Dijana Savović
Vuković, Foto: Dijana Savović
Ažurirano: 07.05.2021. 19:18h

Nemanja Vuković, potpredsjednik Opštinskog odbora (OO) Demokratske Crne Gore Nikšić novi je predsjednik Skupštine opštine (SO) Nikšić.

On je na tu funkciju izabran na današnjoj konstitutivnoj sjednici SO Nikšić.

Za izbor Vukovića glasala su 22 odbornika.

Nova sjednica na kojoj će se izabrati predsjednik Opštine je u ponedjeljak.

Vuković je profesor fizičke kulture, trenutno privodi kraju magistarske studije iz oblasti komunikoloških nauka a govori njemački, ruski i engleski jezik.

On je, na konstitutivnoj sjednici Skupštine, položio svečanu zakletvu i rekao da će raditi za dobrobit građana nakon što su, kako je naveo, duže vrijeme zanemarivani njihovi interesi. „Konačno je došlo vrijeme da naš grad, u pravcu njegov oporavka i razvoja, vode časni, odgovorni i stručni ljudi“, poručio je Vuković. On je kazao da je pred novom vlašću mnogo posla i da će odluke donositi u demokratskom postupku na korist svih građana, bez obzira na bilo koje njihovo svojstvo ili pripadnost. „Ko bude htio drugačije da radi i da se ponaša, u Demokratama i meni će imati najvećeg protivnika“, rekao je Vuković. On je kazao da će Skupština raditi na što većoj otvorenosti i uključivanju javnosti u donošenju odluka. „Ta vrata neće biti otvorena za one koje hoće kupoprodaju propisa i koruptivne šeme, jer oni nemaju šta da traže ni u Skupštini, ni u bilo kojoj drugoj instituciji opštine Nikšić“, rekao je Vuković. Na konstitutivnoj sjednici Skupštine verifikovani su mandati osvojeni na proteklim izborima. Sjednicom je predsjedavao najstariji odbornik Milivoje Zarubica.

Na proteklim lokalnim izborima u Nikšiću koalicije koje vrše vlast na državnom nivou, osvojile su ukupno 22 mandata od 41 odborničkog mjesta u nikšičkoj Skupštini.

Koalicija Za budućnost Nikšića, koju predvodi Demokratski front, dobila je 11 mandata, a deset koalicione liste Mir je naša nacija - Ne damo Nikšić, na čelu sa Demokratama i jedan Crno na bijelo-Može Nikšić.

Koaliciji Evropski tim za Nikšić, koju predvodi Demokratska partija socijalista (DPS), pripalo je 18 mandata, što je pojedinačno najbolji izborni rezultat.

Narodni pokret Miodraga Davidovića Za vaskrsenje Nikšića ima jedan odbornički mandat, dok Socijademokratska partija(SDP) Srcem za Nikšić nije uspjela da pređe cenzus.

Pravo glasa na lokalnim izborima u Nikšiću imalo je 58.833 građana, od kojih je oko 82 odsto glasalo za jednu od šest izbornih listi.

Bonus video: