Striković: Odziv građana na vakcinaciju pokazuje visok stepen odgovornosti, državni vrh da usaglasi stavove

"Šta mislite, kako građani gledaju na ovako neusaglašene stavove? Da li ih to motiviše da se vakcinišu ili relativizuje pitanje potrebe za vakcinacijom do nivoa da svako sam odluči?", pita Striković

5376 pregleda 6 komentar(a)
Striković, Foto: SDP
Striković, Foto: SDP

Predsjednik Glavnog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Adnan Striković.kazao je da odziv građana u prva tri dana vakcinacije pokazuje da imamo visok stepen odgovornosti, a na ovaj način možemo za svega par mjeseci doći u situaciju da epidemiju koronavirusa ostavimo u ružnoj prošlosti.

Smatra da je predsjednik SDP-a, Raško Konjević s pravom pohvalio Ministarstvo zdravlja Crne Gore na uspješno započetoj masovnoj, neselektivnoj vakcinaciji.

Striković dodaje da da bi epidemiju ostavili u prošlosti, državni vrh mora imati usaglašene stavove kako javnost ne bi bila konstantno zbunjena jer dobija oprečne poruke od državnih lidera najvećeg nivoa.

"Čak i kada je u pitanju kampanja vakcinacije. Ministarka zdravlja i potpredsjednik Vlade su se prvi vakcinisali, iako su po sopstvenom kazivanju imali visok nivo antitijela. Na drugoj strani predsjednik Crne Gore, predsjednik Skupštine i predsjednik Vlade neće da se vakcinišu. Šta mislite, kako građani gledaju na ovako neusaglašene stavove? Da li ih to motiviše da se vakcinišu ili relativizuje pitanje potrebe za vakcinacijom do nivoa da svako sam odluči?", pita Striković.

Istiće da to nije dobro, da je opasno za društvo i pitao ih znaju li koliko ljudi obrazlaže odbijanje vakcine činjenicom da se državnici najvećeg nivoa nisu vakcinisali.

"Da li ste pokušali da im, kao laicima, objasnite suštinu vakcinacije, pogotovo njih kao lidera u koje bi građani trebali imati najveće poverenje? Ako nijeste, učinite to. Predsjedniku države recite da hitno treba da promijeni ljekara koji mu savjetuje da se još ne vakciniše. Predsjedniku Skupštine objasnite da to što je mlad i sportista nije garancija da neće imati težak oblik bolesti ako se ne vakciniše. A premijeru, iskreno, ne znamo što bi mogli savjetovati. On često ni sam sebi nije jasan", piše u saopštenju Strikovića.

On je pozvao građane da u što većem broju odu na vakcinaciju, jer tako svako od nas spašava nečiji život.

"I da pokažemo zajednišvo i istrajnost, koje naše društvo može pokazati u najlješem svjetlu pred početak turističke sezone od koje žive desetine hiljada naših sugrađana", zaključio je Striković.

Bonus video: