"Novska lista" utrošila oko 17.500 eura na izbornu kampanju

Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, učesnik izbora je dužan da pet dana prije dana održavanja izbora dostavi Agenciji privremeni izvještaj o troškovima izborne kampanje

5586 pregleda 1 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Shutterstock
Herceg Novi, Foto: Shutterstock

"Novska lista" utrošila je do sada oko 17.500 eura na izbornu kampanju u Herceg Novom, pokazuje privremeni izvještaj na sajtu Agencije za sprečavanje korupcije.

Izbori U Herceg Novom se održavaju u nedjelju.

Prema Zakonu o finansiranju političkih subjekata i izbornih kampanja, učesnik izbora je dužan da pet dana prije dana održavanja izbora dostavi Agenciji privremeni izvještaj o troškovima izborne kampanje.

Za one koji ne dostave privremene izvještaje propisana je novčana kazna od 10.000 do 20.000 eura.

Od oko 17.500 eura, 3.550 otišlo je na troškove za izradu reklamnih spotova i reklamni materijal.

"Ugovor predviđa ispostavljanje fakture u roku od 10 dana i plaćanje u roku od 30 dana", navodi se u izvještaju za listu čiji je nosilac Savo Marić..

Troškovi za medijsko predstavljanje, oglase i publikacije iznosili su do sada oko 13.500 eura, od čega su većinu iznosili troškovi za bilborde, a malo više od 1.200 lokalnom mediju.

Na izbornu kampanju u Herceg Novom do sada je najviše utrošila "Novska lista", a najmanje “Evropski tim za Herceg Novi” koju čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate.

Bonus video: