Šehović: Bratić ne poštuje Skupštinu, ovo je posljednja opomena

"Dobili smo dopis od koleginice Bratić, koji je neistinit. Moram tako da se izrazim, ovo je pokušaj obmane", dodao je Šehović

8601 pregleda 55 reakcija 55 komentar(a)
Šehović, Foto: Printscreen YouTube
Šehović, Foto: Printscreen YouTube

Predsjednik Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport Damir Šehović je optužio ministarku Vesnu Bratić da ne poštuje Skupštinu, da je pokušala da ih obmane i da neće dopustiti da se na taj način odnosi prema matičnom Odboru.

Kako je istakao Šehović i pored urednog obavještenja poslatog Ministarstvu prosvjete da je za danas zakazana sjednica Odbora, na kojem će se raspravljati o predlogu budžeta, koji se najviše tiče resora Bratić, a da je iz njenog resora odgovoreno da neće prisustvovati.

"Dobili smo dopis od koleginice Bratić, koji je neistinit. Moram tako da se izrazim, ovo je pokušaj obmane", dodao je Šehović.

On je istakao da je Bratić u dopisu obavjestila članove Odbora da je poziv dobila četvrtog maja, a da zbog ranije preuzetih obaveza ne može da se odozove.

"Ministarska je saopštila neistinu, a dokaz toga je podatak iz dostavne knjige iz Ministarstva, koji vam dajem na uvid, gdje se jasno vidi da je dopis uredno primljen 29. aprila, istog dana kada je i poslat. Takav njen odnos zaslužuje komentar. Podsjetiću da svaki ministar po Ustavu treba da polaže račun Skupštini. Ne želim više ovo da tolerišem i ovo treba da bude posljednja opomena ministarki da se ovakvo ponašanje neće tolerisati", naveo je Šehović.

On je predložio da se sjednica Odbora, nakon što saslušaju izlaganje predstavnika Ministrarstva finansija i Ministarstva ekonomije, koji su se odazvali pozivu i na taj način ih ispoštuju, prekinu raspravu i dogovore se o eventualnom nastavku.

"A ja ću da obavjestim Skupštinu da nisam mogao da obezbjedim prisustvo ministarke Bratić na sjednici", kazao je Šehović.

Nasatavk Sjednice je zakazan za ponedjeljak.

Bonus video: