kamen spoticanja u odnosima dvije države

Abazović: Nisam još čuo smisleno objašnjenje iz Beograda u slučaju Marovića

„Tog čovjeka je lako privesti pravdi. Nama to znači mnogo, a nisam siguran da vama bilo šta znači", kazao je potpredsjednik Vlade

32596 pregleda 128 reakcija 124 komentar(a)
Abazović, Foto: Screenshot/Youtube
Abazović, Foto: Screenshot/Youtube

Potpredsjednik Vlade Dritan Abazović kazao je da nikada nisu dobili konkretan odgovor na pitanje zašto Srbija odbija da izruči nekadašnjeg predsjednika državne zajednice SCG i bivšeg funkcionera DPS-a Svetozara Marovića.

Abazović je za portal Nova.rs podsjetio kako je Marović priznao da je bio na čelu organizovane kriminalne grupe, koja je napravila štetu Crnoj Gori "koja se mjeri stotinama miliona eura."

Ocijenio je da postoji prostor za unaprjeđenje saradnje sa Srbijom, te da je jedan od problema i to što zvanični Beograd ne želi da izruči Crnoj Gori nekada drugog čovjeka DPS-a.

„To je jedan kamen spoticanja, možda ih ima više, ali to je prilično vidljiv problem. Ja nemam razumijevanja za objašnjenje zbog čega se taj čovjek ne privodi pravdi. Znate i sami da su u nekoliko navrata ljudi iz vrha srpske vlasti upitani za proces oko Marovića, ali ja nikad nisam od njih čuo, makar javno, neko objašnjenje koje bi imalo neki veći smisao“, naveo je Abazović, ističući da je veoma lako uhapsiti Marovića, ukoliko postoji volja za to.

„Tog čovjeka je lako privesti pravdi. Nama to znači mnogo, a nisam siguran da vama bilo šta znači. Zbog toga postoji određena nelogičnost koja se vrti oko tog Marovića. On slobodno patrolira ulicama Beograda i redovno ga viđaju Crnogorci koji tamo borave. Ipak, ja ne vidim razlog da ga državni organi Srbije ne isporuče za nešto što predstavlja ogromnu materijalnu štetu pričinjenu našoj zemlji. Očekujem da će se u jednom trenutku situacija promijeniti i vjerujem da će kolege iz Srbije u jednom trenutku odlučiti da to i urade, zato što ne vidim nikakvu logičnu ravan da to ne učine“, zaključuje Abazović.

Preporučujemo za Vas