Krivokapić: Stojimo snažno na evropskom putu

"Biti dio evropske porodice strateški je cilj Vlade Crne Gore", poručio je premijer

9785 pregleda 629 reakcija 25 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Saša Matić/Vlada Crne Gore

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić čestitao je 9.maj - Dan Evrope i Dan pobjede nad fašizmom, poručivši da Crna Gora snažno korača ka Evropskoj uniji.

"Biti dio evropske porodice strateški je cilj Vlade Crne Gore. Stojimo snažno na evropskom putu i radimo sve da Crna Gora bude uređeno društvo. Osnovne vrijednosti EU, kao što su ljudsko dostojanstvo, sloboda, demokratija, jednakost, vladavina prava i poštovanje ljudskih prava, vrijednosti su koje baštini i Crna Gora. Čuvajući mir, gradimo bolju budućnost za sve naše građane”, kazao je Krivokapić.

Krivokapić je naglasio da, iako i ova godina protiče u znaku koronavirusa, "pokazali smo koliko su važni zajedništvo i solidarnost".

“Zajednička borba protiv ove pošasti pokazuje koliko je važna uzajamna saradnja i međusobna podrška, jer samo zajedničkim snagama možemo izvojevati pobjedu. Ključna ideja Šumanove deklaracije bila je saradnja na ekonomskom planu, koja je i sada neophodna kako bi ublažili posljedice koronavirusa”, kazao je Krivokapić.

Premijer je kazao i da je 9. maj, dan radosti pobjede i ujedinjenja Evrope, ali i dan sjećanja na sve žrtve nacional-socijalističkog totalitarizma i terora iz kog je Evropa izašla humanija i složnija i postala predvodnik na putu ka ujedinjenom čovječanstvu.

Premijer je naglasio da će Vlada u narednom periodu biti posvećena sprovođenju reformi, jer Crna Gora želi da bude 28. članica Evropske unije.

Bonus video: