GI "21. maj": Crna Gora nezamisliva bez antifašističkog i evropskog utemeljenja

Živković, Filipović i Bojović poručili da samo ona Crna Gora koja nikada neće zaboraviti epopeju crnogorskih partizana i ratnu slavu jugoslovenske multietničke armije predstavlja obećavajuću zemlju za sve građane

2585 pregleda 7 komentar(a)

Istorijska i savremena Crna Gora nezamislive su bez antifašističkog i evropskog utemeljenja, a samo ona Crna Gora koja nikada neće zaboraviti Dan pobjede nad fašizmom predstavlja zemlju slobodnih i patriotskih građana, saopšteno je iz Građanske inicijative "21. maj".

Poručili su da samo ona Crna Gora koja nikada neće zaboraviti epopeju crnogorskih partizana i ratnu slavu jugoslovenske multietničke armije predstavlja obećavajuću zemlju za sve njene građane.

"Zato smo ponosni kada se sjećamo majske pobjede nad fašizmom u Evropi, baš kao što smo privrženi Danu Evrope koji za nas simboliše odlučnost da Crna Gora što prije postane neotuđiva članica Evropske unije. Pritom, za razliku od sadašnjih vlasti koje su u zbjegu od antifašizma i evropskog sekularizma, uvjereni smo da će naredna crnogorska vlada čvrsto stati uz slavu antifašizma i istovremeno našu državu nepovratno integrisati u Evropsku uniju", saopštili su predsjednik Savjeta GI "21. maj" Miodrag Živković, izvršni koordinator Ljubomir Filipović i programski koordinator Rade Bojović.

Bonus video: