Milačić: Moramo se boriti protiv svih oblika fašizma i ne dozvoliti da fašisti sebe proglašavaju anti-fašistima

"Želim do neba da se zahvalim našoj braći rusima, ruskoj crvenoj armiji što je oslobodila svijet, što je oslobodila Evropu i danas što vodi istu politiku kao 9. maja, politiku anti-fašizma, politiku mira, politiku civilizovanosti, politiku otpora nepravdi, sili i zlu. Svima neka je nazdravlje ovaj veliki dan, 9. maj. Smrt fašizmu i nacizmu", kazao je on

5449 pregleda 18 komentar(a)
Zarić, Milačić i Čabarkapa, Foto: Prava Crna Gora
Zarić, Milačić i Čabarkapa, Foto: Prava Crna Gora

Predsjednik Prave Crne Gore Marko Milačić, nosilac liste "Pravi Novi - Sloboda u našim rukama“ Milan Zarić i kandidat za odbornika Goran Čabarkapa položili su danas vijenac na spomenik palim borcima i žrtvama fašizma narodnooslobodilačkog rata na Savini u Herceg Novom.

Milačić je tom prilikom poručio da su "oni anti-fašisti i tog 9. maja i naša braća u crvenoj armiji borili su se protiv fašizma i mi se danas isto, i na ovom mjestu i na svakom mjestu u Crnoj Gori i na ovoj planeti borimo protiv fašizma"

On je pozdravio građane Herceg Novog i Crne Gore uz poruku da borba protiv fašizma nije završena i da se i danas moramo boriti protiv svih oblika fašizma i ne dozvoliti da fašisti sebe proglašavaju anti-fašistima.

"Želim do neba da se zahvalim našoj braći rusima, ruskoj crvenoj armiji što je oslobodila svijet, što je oslobodila Evropu i danas što vodi istu politiku kao 9. maja, politiku anti-fašizma, politiku mira, politiku civilizovanosti, politiku otpora nepravdi, sili i zlu. Svima neka je nazdravlje ovaj veliki dan, 9. maj. Smrt fašizmu i nacizmu", kazao je Milačić.

Sa Milaćićem je bio i nosilac liste Milan Zarić koji je poručio da borba protiv fašizma i neonacizma ne smije stati, da mora biti neprekidna, "jer smo svjedoci raznoraznih oblika fašizma i nacizma."

"Ovo je jedan od najvećih dana u istoriji čovječanstva. Novljani su dali veliki doprinos u borbi protiv fašizma. Prisjetimo se Orjenskog bataljona i palih boraca koji su pali za ovu slobodu u kojoj mi danas uživamo i živimo. Palim borcima neka je vječna slava i hvala", kazao je on.

Bonus video: