u borbi protiv fašizma zavrijedila epitet jednog od najmanjih ali najhrabrijih naroda

Konjević: Crna Gora uvijek davala žrtvu za vrijednosti slobode i pravde

Konjević je kazao da je antifašizam temeljna vrijednost savremene Crne Gore kao što je istovremeno i Evropska unija i savremena Evropa sazdana na antifašizmu kao snažnom civilizacijskom i vrjednosnom stubu

3683 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Konjević, Foto: Boris Pejović
Konjević, Foto: Boris Pejović

Crna Gora u borbi protiv fašizma je zavrijedila epitet jednog od najmanjih ali i najhrabrijih i najslobodarskijih naroda, dajući kao i uvijek u svojoj slavnoj istoriji ogromnu žrtvu za vrijednosti slobode i pravde, kazao je predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Raško Konjević.

On je povodom 9. maja, Dana Evrope i Dana pobjede nad fašizmom uputio čestitku građanima.

Konjević je kazao da je antifašizam temeljna vrijednost savremene Crne Gore kao što je istovremeno i Evropska unija i savremena Evropa sazdana na antifašizmu kao snažnom civilizacijskom i vrjednosnom stubu.

Iz tog razloga je, kaže on, Dan Evrope istovremeno i Dan pobjede nad najvećim zlom koje se nadvilo nad Evropom u 20. vijeku.

Istakao je da ni tako uzvišene vrijednosti kao što su antifažizam i ideja jedinstvene Evrope nijesu date same po sebi, već da se za njih u svakom vremenu moramo nepokolebljivo boriti.

"Ni današnje vrijeme u kojem živimo nije lišeno izazova koje simbolizuju razne retrogradne ideje i pokušaji negiranja ili relativizovanja svih onih tekovina nastalih u teškim vremenima Drugog svjetskog rata", saopštio je Konjević.