Ivanović: Politika nacionalizma je poražena, spremni smo da razgovaramo sa svima koji dijele naše vrijednosti

"Demokrate nisu pobjednici kako se to predstavlja, već je to koalicija Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića, dakle u Novom nije pobijedila jedna stranka nego koalicija", kazao je Ivanović

41295 pregleda 132 reakcija 132 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Noslilac liste “Evropski tim za Herceg Novi" Predrag Dabović kazao da nije bitno ko je vlast, a ko opozicija, bitno je da svi daju doprinos.

On se zahvalio svim aktivistima, volonterima koji su dali doprinos u kampanji i svima koji su prepoznali njihov program koji je građanski i proevropski.

"Čast mi je što sam bio nosilac liste, smatram da bez obzira ko bude vlast a ko opozicija, važno je da damo svi doprinos", rekao je Dabović.

Poslanik DPS-a Petar Ivanović rekao je da je rezultat izbora u Herceg Novom pokazao da je poražena politika nacionalizma, te da je pobijedila građanska opcija.

"Demokrate nisu pobjednici kako se to predstavlja, već je to koalicija Zdravka Krivokapića i Alekse Bečića, dakle u Novom nije pobijedila jedna stranka nego koalicija", kazao je Ivanović.

Dodao je da ostaju otvoreni za saradnju sa građanskim opcijama.

Na pitanje da li pod tim misli na Demorkate, Novsku listu ili URA-u, on je odgovorio da postoje različite opcije za formiranje vlasti.

"Ako izvagamo težinu rezultata, vidimo da je 75 odsto biračkog tijela podržalo građanske partije a 20 odsto nacionalističke partije. Politika nacinalizma je poražena i to je za nas od izuzetne važnosti. To znači da se neće lako formirati vlast, da će se praviti koalicije i spremni smo da razgovaramo sa svim partnerima koji dijele vrijednosti kao mi ali insistiramo na onome što su građanske vrijednosti”, naglasio je Ivanović.

On je istakao i to da se pet partija, takmičilo protiv jedne, aludirajući na DPS.

Portparol DPS Miloš Nikolić je rekao da je podrška DPS-u identična kao i na parlamentarnim izborima u Herceg Novom i da svi oni koji su mislili da će srušiti DPS neće.

Miloš Nikolić
foto: Luka Zeković

"Svi oni koji su mislili da će srušiti DPS, od toga nema ništa, ova borba je tek počela, pobijedile su građanske snage koje personifikuju DPS", istakao je Nikolić.

Bonus video: