Bečić: Digitalizacija pruža više šansi, ali mora postojati svijest o rizicima i izazovima koje nosi

On je podsjetio da je crnogorski parlament započeo proces digitalizacije i da je jedan od prioriteta novog saziva jačanje transparentnosti i otvorenosti institucije

2908 pregleda 1 komentar(a)
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore
Bečić, Foto: Skupština Crne Gore

Digitalizacija pruža više šansi, ali mora postojati svijest o rizicima i izazovima koje nosi, pogotovo u svjetlu opasnosti koje proizilaze iz propagande, dezinformacija i govora mržnje, kazao je predsjednik Skupštine Aleksa Bečić.

On je učestvovao danas na Konferenciji predsjednika parlamenata zemalja Evropske unije, koju je, u onlajn /online/ formatu, organizovao donji i gornji dom parlamenta Njemačke.

Bečić je, u okviru sesije Digitalizacija i mijenjanje javnog prostora - rizici i mogućnosti za predstavničku demokratiju, istakao da iz ugla Crne Gore, kao mlade demokratije, digitalizacija pruža više šansi.

„Ipak trebamo uvijek biti svjesni rizika i izazova koje nosi, pogotovo u svjetlu opasnosti koje proizilaze iz propagande, dezinformacija i govora mržnje“, rekao je Bečić.

On je podsjetio da je crnogorski parlament započeo proces digitalizacije i da je jedan od prioriteta novog saziva jačanje transparentnosti i otvorenosti institucije.

Bonus video: