"nisu zavrijedili podršku iako su glasali za njih oz opozicionih klupa"

Stanić: Poslanici vladajuće većine odbili skoro cijeli set zakona SDP-a

Dodaje da među vladajućom većinom nije bilo volje ni da se raspravlja o zakonu kojim bi se pomogla mala i srednja privreda kroz subvencije za troškove fiskalizacije ili predlog garantnih šema za kredite kao mjeru podrške privedi

5604 pregleda 17 komentar(a)
Stanić, Foto: SDP
Stanić, Foto: SDP

Poslanici vladajuće većine odbili su skoro cijeli set socio-ekonomskih zakona koji je predložila Socijaldemokratska partija, a kojim bi se značajno pomogli svi građani Crne Gore kao i crnogorska privreda, saopštio je  Mirko Stanić, član Predsjedništva SDP.

On navodi da će, od devet zakona koje su predložili, Skupština raspravljati samo o Predlogu zakona o odlaganju plaćanja kreditnih obaveza korisnika kredita kojim bi se omogućilo hiljadama građana i kompanija da svoje obaveze odlože na pola godine, kako bi se dala mogućnost da se prekine sa plaćanjem dijela obaveza do pokretanja privrede.

"Nadamo se da će ovaj zakon biti usvojen kako bi se na ovaj način pomogle hiljade crnogorskih porodica i kompanija koje u tom periodu ne bi plaćale kamate na kredite. Ovaj predlog je podržan od strane kolega iz SNP i svih partija crnogorske opozicije i na tome im se zahvaljujemo. Za ostale kolege iz DF, Demokrata i URA predlozi za poboljšanje kvaliteta života građana, manje akcize na gorivo, smanjenje poreza i doprinosa, pomoć privrednicima nijesu zavrijedili podršku, iako su redovno glasali za njih dok su bili u opozicionim klupama", kazao je Stanić.

Dodaje da među vladajućom većinom nije bilo volje ni da se raspravlja o zakonu kojim bi se pomogla mala i srednja privreda kroz subvencije za troškove fiskalizacije ili predlog garantnih šema za kredite kao mjeru podrške privedi.

"Predložili smo takođe i predlog zakona kojim bi se značajno povećale zarade zaposlenih u zdravstvenom sistemu uz dopunu za zaposlene u Upravi policije, a koji je bio tema koju su gorljivo podržavale sve partije današnje vlasti. Na žalost Zakon o zaradama u javnom sektoru, koji je urađen na osnovu predloga Sindikata doktora medicine nije dobio podršku. Odbijeni su i Rezolucija o zaštiti Aerodroma Crne Gore i izmjena Zakona o Prijestonici čime se jasno pokazuje što o zaštiti vitalnih državnih interesa misle u vladajućoj većini", piše u saopštenju.

Stanić zaključuje da će SDP nastaviti ozbiljno da se bavi zakonodavnom aktivnošću kako bi teme koje se tiču svakodnevnog života građana i pomoći privredi došle u fokus javnosti i time suštinski, a ne populistički i deklarativno unaprijedili kvalitet života i uslove privrjeđivanja.

Preporučujemo za Vas