DUA odlaže razgovore sa albanskim strankama: Pregovori tek kad odluči GO

“Razmotrićemo i javne pozive za formiranjem saveza koje su iznijeli funkcioneri DPS-a. Sigurno je da ćemo insistirati na poštovanju našeg izbornog programa ali i zasustavljanju prakse partijskog zapošljavanja”, kazao je on
61 pregleda 0 komentar(a)
Fadilj Kajošaj, Foto: Luka Zeković
Fadilj Kajošaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 01.12.2017. 07:32h

Demokratska unija Albanaca (DUA) će se na sjednici Glavnog odbora (GO) u nedjelju izjasniti hoće li učestvovati u daljim pregovorima albanskih partija u Tuzima, kazao je nosilac liste DUA Fadilj Kajošaj. Na poziv Albanske alternative (AA) predstavnici albanskih stranaka trebali su da razgovaraju o daljoj saradanji, ali su razgovori odloženi zbog zahtjeva DUA.

“Mislim da o svemu treba da se izjasne stranački organi, a onda da vidimo hoćemo li sa ostalim partijama nastaviti saradnju koju smo uoči izbora definisali zajedničkom platformom”, kazao je Kajošaj, navodeći da će na sjednici GO razgovarati i o mogućnosti formiranja koalicije sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

“Razmotrićemo i javne pozive za formiranjem saveza koje su iznijeli funkcioneri DPS-a. Sigurno je da ćemo insistirati na poštovanju našeg izbornog programa ali i zasustavljanju prakse partijskog zapošljavanja”, kazao je on.

Na lokalnim izborima u Tuzima DPS je osvojio 15 mandata i za formiranje većine moraće da traži podršku koalicionih partnera. Nosilac liste DPS-a Halil Duković je kazao da očekuje podršku tri odbornika Bošnjačke stranke i dva iz DUA. Albanske stranke su se, uoči izbora, platformom obavezale da zajednički pegovaraju o formiranju vlasti u Tuzima.

Bonus video: