polemika u skupštini

Milačić: Nervozni ste zato što vam je frka; Poslanici DPS: Nemoj da vrijeđaš

"Usvajamo izmjene zakona na dan kad je prije godinu dana partijsko tužilaštvo hapsilo sveštenstvo, mitropolita i poštene ljude u našim litijama. Sram vas bilo zbog toga, predstavnici DPS-a", poručio je Milačić

25998 pregleda 545 reakcija 34 komentar(a)
Milačić, Foto: Skupština Crne Gore
Milačić, Foto: Skupština Crne Gore

Skupštinsku raspravu o Predlogu izmjena zakona o državnom tužilaštvu obilježila je i polemika poslanika Prave Crne Gore Marka Milačića s poslanicima Demokratske partije socijalista (DPS).

Naime, Milačić je kazao da je sjutra dan Svetog Vasilija Ostroškog i dan kad će se, kako je naveo, usvojiti „istorijski tekst“.

"Usvajamo izmjene zakona na dan kad je prije godinu dana partijsko tužilaštvo hapsilo sveštenstvo, mitropolita i poštene ljude u našim litijama. Sram vas bilo zbog toga, predstavnici DPS-a", poručio je on, na šta su iz klupa DPS-a odgovorili – "Nemoj da vrijeđaš".

"Nego šta ću da vam kažem?", pitao je zatim Milačić, da bi nakon toga potpredsjednik Skupštine Strahinja Bulajić dao kratku pauzu.

Nakon što je sjednica nastavljena, Milačić je rekao da su poslanici DPS-a nervozni „zato što im je frka“.

Iz DPS-a su mu ponovo odgovorili da ih ne vrijeđa.

Poslanik Prave je naveo da poslanici DPS-a brane Evropu, ali da su Evropa (Đovani) Falkone i (Paolo) Borselino - italijanski tužioci koji su se obračunavali s mafijom.

"Ovdje je ovakva nervoza zato što sjutra pišemo istoriju, a ta istorija znači da vi idete u prošlost – u političkom smislu, da neko ne pomisli nešto drugo“, poručio je on.

Milačić je dalje kazao da se borba protiv organizovanog kriminala ne može sakriti pričom o Srebrenici.

U dnevni red sjednice Skupštine je, na predlog poslanika Bošnjačke stranke (BS) Ervina Ibrahimovića, uvršten i Predlog rezolucije o genocidu u Srebrenici.

Milačić je poslanici BS, Kenani Strujić Harbić, kazao da su ljudi s njene desne strane, a ne on, "saučesnici toga što se dešavalo u Srebrenici".

"Pa ja štitim više srebreničke žrtve nego vi. Vi ih zloupotrebljavate, baš vi iz BS“, dodao je on.

Šef poslaničkog kluba DPS-a, Danijel Živković, pozvao je Milačića da "ne prijeti iz prazne puške" i poručio da "svaki pokušaj dezavuisanja DPS-a neće proći".

"Nemojte misliti da Vas se neko boji zbog te priče kako ćete se obračunati s nama. Mi imamo odgovor za sve što pokušavate da uradite", rekao je Živković.

Poslanica BS, Strujić Harbić, odgovorila je Milačiću da je danas prilika u kojoj je trebalo da s malo više osjećanja govori o srebreničkim žrtvama.

Ona ga je pozvala da podrži rezoluciju o genocidu u Srebrenici.

"Zbog vas i vama sličnih koji tako mislite o Srebrenici, Skupština Crne Gore treba da izglasa rezoluciju o negiranju genocida u Srebrenici“, istakla je ona.

Preporučujemo za Vas