Koprivica: Uskoro rasprava o imunitetu Petra Ivanovića, najveći prevarant iznosi flagrantne neistine

"A ne može podnijeti dokaz, jer ga nema, a cjelokupna javnost je mogla da vidi kako je on arčio državnu imovinu", rekao je Koprivica

37346 pregleda 78 reakcija 53 komentar(a)
Koprivica, Foto: Skupština Crne Gore
Koprivica, Foto: Skupština Crne Gore

Poslanik Momo Koprivica (Demokratska Crna Gora) najavio je da će uskoro Administrativni odbor Skupštine Crne Gore raspravljati o imunitetu Petra Ivanovića, poslanika Demokratske partije socijalista (DPS) koji, kako je kazao, optužuje Demokrate za neregularnosti za izbore u Herceg Novom.

"Od najvećeg prevaranta u Crnoj Gori smo mogli da čujemo da iznosi flgarantne neistine na račun poslanika i funkcionera Demokratske Crne Gore da su se bavili zloupotrebama na izborima u Herceg Novom, a da ne podnese nijedan dokaz. A ne može podnijeti dokaz, jer ga nema, a cjelokupna javnost je mogla da vidi kako je on arčio državnu imovinu", rekao je Koprivica.

Specijalno državno tužilaštvo uputilo je u februaru Skupštini zahtjev za skidanje imuniteta Ivanoviću zbog, kako je navedeno, krivičnog gonjenja.

"Iz do sada prikupljenih dokaza u izviđaju i odbrana prijavljenih osumnjičenih lica, proizilazi osnovana sumnja da je Petar Ivanović, poslanik Skupštine Crne Gore, bivši ministar poljopirivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore, u toku 2015. godine do aprila 2016. godine, u Podgorici, protivpravnim iskorišćavanjem tog službenog polożaja, prekoračenjem granica svog službenog ovlašćenja i nevršenjem svoje službene dužnosti drugome pribavio imovinsku korist koja prelazi iznos od 30.000 eura i drugome nanio štetu", piše u zahtjevu dostavljenom predsjedniku Skupštine Aleksi Bečiću.

U zahtjevu je precizirano da prikupljeni dokazi i podaci upućuju na osnovanu sumnju da je Ivanović, kao ministar poljoprivrede, to svojstvo zloupotrijebio prilikom raspolaganja i dodjele krajnjim korisnicima sredstava iz Ugovora o kreditu koji je zaključen između Fonda za razvoj ABU Dabija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata kao zajmodavca i Investiciono razvojnog fonda Crne Gore kao zajmoprimca, kojim su odobrena novčana sredstva radi podrške razvoju poljopirivrede Crne Gore u iznosu od 50 miliona dolara.

Bonus video: