DPS objavio snimak Kovačevića: Čiča Dražom čestitali dan Svetog Vasilija

"Kovačević, načinom proslave dana Svetog Vasilija Ostroškog, osim što je pokazao da je neki novovjernik koji ovaj dan obilježava uz iće, piće i narodnu muziku, jučerašnju manifestaciju začinio je spletom četničkih pjesama, koje su se orile salom u Nikšiću", ističe se u saopštenju DPS Nikšić

71707 pregleda 3496 reakcija 341 komentar(a)
Kovačević govori na proslavi, Foto: DPS
Kovačević govori na proslavi, Foto: DPS

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević govorio je na događaju na kome se izvodi četnička pjesma "Morem plovi jedna mala barka" i čuju stihovi te pjesme "Čiča Dražo, gde je moje dete..."

Kovačević je obraćajući se okupljenima čestitao Svetog Vasilija, slavu Nove srpske demokratije (NSD) čiji je član i grada Nikšića.

Iz Opštinskog odbora Demokratske partije socijalista (DPS) Nikšić koji je i dostavio video snimak poručili su da je "Kovačević četničkom proslavom obilježio praznik Svetog Vasilija Ostroškog".

"Kovačević, načinom proslave dana Svetog Vasilija Ostroškog, osim što je pokazao da je neki novovjernik koji ovaj dan obilježava uz iće, piće i narodnu muziku, jučerašnju manifestaciju začinio je spletom četničkih pjesama, koje su se orile salom u Nikšiću", ističe se u saopštenju DPS Nikšić.

Oni su dodali da je "u gradu antifašizma, propagator četničke ideologije i predsjednik Opštine Marko Kovačević zloupotrijebio funkciju, na kojoj bi trebalo da se zalaže za interese svih Nikšićana, a ne samo onih čiju podršku uživa".

Ne znamo da li je Tatjana Bečanović odbornica URA i predsjednica odbora te partije u Nikšiću, bila uvažen gost, i da li su saborci iz Demokrata prisustvovali pomenutom događaju, ali svakako prilažemo video snimak da imaju i dalje snažne argumente kada iskazuju svoju podršku predsjedniku opštine Nikšić", piše u saopštenju DPS Nikšić.

Iz te partije su kazali da antifašistički i slobodarski Nikšić gleda sa prezirom na ove pokušaje da se ideologija koja je poražena na ovaj način rehabilituje.

"To je uzaludan posao. Nikada se oni koji su sarađivali sa fašistima ne mogu izjednačiti sa žrtvama te ideologije, posebno u gradu koji je samo tokom narodnooslobodilačke borbe iznjedrio čak 47 narodnih heroja", zaključuje se u saopštenju DPS Nikšić.

Bonus video: