Krivokapić: Crna Gora i Grčka dijele zajedničke vrijednosti

Tasulas je zahvalio Krivokapiću na posjeti Grčkoj i istakao da je upoznat sa pozicijom Crne Gore u evrointegracijama, i da vjeruje da će Crna Gora uspjeti da ispuni sve obaveze iz tog procesa

3370 pregleda 5 komentar(a)
Krivokapić i Tasulas, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore
Krivokapić i Tasulas, Foto: Bojana Ćupić/Vlada Crne Gore

Crna Gora i Grčka dijele zajedničke tradicionalne i kulturne vrijednosti, na temelju kojih mogu dodatno unapređivati saradnju u oblastima od obostranog interesa, poručio je premijer Zdravko Krivokapić.

On se, kako je saopšteno iz Vlade, u okviru zvanične posjete Grčkoj, sastao sa predsjednikom parlamenta te države, Konstantinosom Tasulasom.

Krivokapić je rekao da je zadovoljan zbog posjete Grčkoj i prilike da sa najvišim zvaničnicima razgovara o mogućnostima saradnje dvije prijateljske zemlje.

“Crna Gora i Grčka dijele zajedničke tradicionalne i kulturne vrijednosti na temelju kojih mogu dodatno unapređivati saradnju u oblastima od obostranog interesa”, rekao je Krivokapić.

Tasulas je zahvalio Krivokapiću na posjeti Grčkoj i istakao da je upoznat sa pozicijom Crne Gore u evrointegracijama, i da vjeruje da će Crna Gora uspjeti da ispuni sve obaveze iz tog procesa.

„Grčka će u tome pružiti punu podršku Crnoj Gori“, naglasio je Tasulas.

On je kazao da je uvjeren da će se dinamiziranje saradnje sa parlamentom Crne Gore odraziti na osnaživanje saradnje i drugih grana vlasti.

Tasulas je istakao značaj koji u grčkoj istoriji ima i grčki nacionalni junak i vojskovođa, Vaso Brajović, koji je porijeklom iz Crne Gore.

Sagovornici su se, kako je saopšteno iz Vlade, saglasili da je perspektiva Zapadnog Balkana u Evropskoj uniji, i da taj proces treba što kvalitetnije i brže da teče.

Bonus video: