LP: Bratić ušla u obračun sa antifašističkom tradicijom Crne Gore

„Od nekoga ko se samodeklarisao kao "žena četnik" to mnogo ne iznenađuje, ali javnost mora oštro ustati protiv ovakvih skandaloznih pokušaja“

4045 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
LP, Foto: Liberalna partija
LP, Foto: Liberalna partija

Informacija da će Ministarstvo prosvjete pokrenuti disciplinski postupak protiv nastavnice Sanje Vujović sa Cetinja, jer je sa učenicima obilježila 9. maj - Dan Evrope i pobjede nad fašizmom, skandalozna je i sramotna, smatraju u Liberalnoj partiji (LP).

„Ministarka Vesna Bratić definitivno je ušla u obračun sa antifašističkom tradicijom Crne Gore, koji je premijer (Zdravko) Krivokapić ranije najavio, kada je kazao da se više neće slaviti 9. maj“, kazali su iz te partije.

Kako su naveli, umjesto da ohrabre prosvjetne radnike da učenike podučavaju vrijednostima antifašizma i da učestvuju u programima i manifestacijama kojima se taj datum obilježava širom Evrope, ministarka šalje poruku da je taj dan nepoželjan a djeca "zloupotrijebljena".

„Od nekoga ko se samodeklarisao kao "žena četnik" to mnogo ne iznenađuje, ali javnost mora oštro ustati protiv ovakvih skandaloznih pokušaja“, navodi se u saopštenju LP.

Iz te partije su kazali da ih ne bi mnogo iznenadilo i da ministarka pokuša da promijeni i ime škole na Cetinju u kojoj nastavnica Vujović predaje, a koja nosi ime "Lovćenski partizanski odred".

„U pokušaju relativizacije svega i izjednačavanja pobjednika i saradnika okupatora revizijom istorije, sve je moguće“, zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: