predsjednik crne gore

Đukanović sjutra na samitu Brdo-Brioni, u utorak sa Stoltenbergom i Borelom

Samitom se obilježava deset godina od uspostavljanja zajedničke slovenačko-hrvatske inicijative

6699 pregleda 29 reakcija 29 komentar(a)
Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore
Đukanović, Foto: Služba za informisanje predsjednika Crne Gore

Predsjednik Milo Đukanović otputovaće sjutra u Ljubljanu, gdje će na poziv predsjednika Slovenije Boruta Pahora učestvovati na samitu Brdo-Brioni Procesa.

"Ovogodišnji Samit, kojim se obilježava 10 godina od uspostavljanja ove zajedničke slovenačko-hrvatske inicijative, potvrda je kontinuirane posvećenosti snaženju regionalne saradnje i evropske integracije. Sastanak lidera će biti prilika da se pošalju zajedničke poruke o potrebi intenziviranja i efikasnije i djelotvornije politike proširenja i geopolitičkoj važnosti integracije Zapadnog Balkana za ukupnu stabilnost Evrope", saopšteno je iz kabineta predsjednika.

Đukanović će iz Slovenije otputovati u Brisel, gdje će u utorak imati sastanak u sjedištu NATO-a sa generalnim sekretarom Alijanse Jensom Stoltenbergom.

Istog dana, na poziv visokog predstavnika Evropske unije za zajedničku spoljnu politiku i bezbjednost Žozep Borela, Đukanović će učestvovati na radnoj večeri za lidere zemalja Zapadnog Balkana (WB6).

"To će biti prilika za razgovore o situaciji u regionu, dešavanjima i promjenama u državama ZB i unutar EU koji utiču na dinamiku integrativnih procesa na ZB, kao i na ukupnu stabilnost".

Uoči večere, Đukanović i Borel će imati odvojen sastanak.