"postupak pripreme javnih nabavki morao biti završen do kraja januara"

LP: Policija ostala bez vozila, sigurnost ugrožena, ko će odgovarati?

Iz Liberalne partije kazali su da je neshvatljvo da policija ostaje bez jednog od osnovnih sredstava za efikasan rad

2666 pregleda 21 reakcija 16 komentar(a)
Foto: Liberalna partija
Foto: Liberalna partija

Bezbjednost građana ugrožena je nakon što je Uprava policije ostala bez više od 120 patrolnih vozila nakon što je istekao operativni lizing, a Vlada bi trebalo da odgovori ko će biti odgovoran ukoliko se zbog njihove "nesposobnosti i nemogućnosti policije da pravovremeno reaguje" dogodi teži incident sa posljedicama po ljudske živote ili njihovu imovinu, kazali su iz Liberalne partije.

Iz te partije su naveli kako su šokirani činjenicom da je policija ostala navedenih vozila i da je neshvatljvo da policija ostaje bez jednog od osnovnih sredstava za efikasan rad.

"Nekada je crnogorska policija bila regionalno prepoznata po savremenim uniformama, opremi, obučenosti policajaca, a danas je predmet neukusnih šala u državama regiona. Nesposobnost vodećih ljudi Vlade Crne Gore, Ministarstva finansija i MUP-a da svojim građanima obezbijede sigurnost koju, valjda, svaka država ustavom definiše, svaka da, ali Crna Gora izgleda ne. Dok vaši visoki funkcioneri izazivaju saobraćajne nesreće, zloupotrebljavajući oskudne resurse i dok se dijele službena vozila bez mjere i granice, a vi se udobno vozite u svim onim službenim kolima koja ste u predizbornim obećanjima prodavali, službenici policije ostaju bez vozila. Toliko o tome koliko imate osjećaja i znanja da poboljšate uslove rada policajcima koji svakodnevno obavljaju neke od najtežih i najopasnijih poslova. Umjesto što angažujete svo policijsko ljudstvo da snima i fotografiše mirne patriote koji iskazuju ljubav i odanost svojoj državi pošaljite te ljude na zaslužene odmore i omogućite im da sa svojim porodicama žive život u kojem neće svakog dana živjeti u isčekivanju šta je sljedeće bez čega će zbog vašeg neznanja ostati", saopštili su iz LP.

Ističu da su prethodnih šest mjeseci nekoliko puta upozoravali Vladu "da će nas njihova ekspertska znanja skupo koštati".

"Još jednom vas podsjećamo da je postupak pripreme javnih nabavki na nivou države morao biti završen do kraja januara i da nakon toga mogu nastupiti posljedice za cjelokupan sistem državne uprave, posebno u oblasti zdravstva, obrazovanja, poljoprivrede i sektora bezbjednosti. Svjesni smo da u svom neznanju nova vlada i parlamentarna većina koja joj svesrdno daje podršku neće okom trepnuti što je sistem javnih nabavki već skoro pola godine u blokadi, što cijela država trpi nesagledive posljedice i na kraju što će se sve ovo reflektovati na one koji nijesu krivi za ovakav neodgovoran pristup nove apostolsko-svetosavske većine. Uključujući i poslovično neobaviještenu URA-u! Valjda zauzeti bizarnim zapošavanjima i čerupanjem po dubini, nijeste smatrali dostojnim da usvojite budžet i time stvorite makar i minimalne uslove za deblokadu sektora javnih nabavki. Za vas gospodo iz Vlade Crne Gore imamo samo jedno pitanje, ko će biti odgovoran ukoliko se zbog vaše nesposobnosti i nemogućnosti policije da pravovremeno reaguje dogodi neki teži incident sa posljedicama po ljudske živote ili njihovu imovinu", zaključuju iz Liberalne partije.

Preporučujemo za Vas