Đurašković o trobojkama u Budvi: Ponižavanje CG koje sprovode SPC, DF i URA

Đurašković je naveo da “marionetska Vlada koja funkcioniše na relaciji Podgorica-Beograd-Banja Luka-Trebinje, a koju punim kapacitetom podržavaju "patriote" iz URA-e i njihova tragikomična "ruka pravde", kreira ambijent u kojem je apsolutno normalno glasati sljedbenika četničke ideologije za gradonačelnika Nikšića i trobojkama obilježavati Dan nezavisnosti"

6867 pregleda 34 reakcija 37 komentar(a)
Đurašković, Foto: SDP
Đurašković, Foto: SDP

Obilježavanje Dana nezavisnosti isticanjem trobojki na ulicama Budve, nastavak je ponižavanja Crne Gore, ocijenili su iz Socijaldemokratske partije (SDP).

Potpredsjednik SDP-a, Nikola Đurašković, kazao je da to ponižavanje od svog početka sprovodi koalicija sa državnog nivoa, koju, kako je naveo, čine Srpska pravoslavna crkva (SPC), Demokratski front (DF) i URA.

Đurašković je naveo da “marionetska Vlada koja funkcioniše na relaciji Podgorica-Beograd-Banja Luka-Trebinje, a koju punim kapacitetom podržavaju "patriote" iz URA-e i njihova tragikomična "ruka pravde", kreira ambijent u kojem je apsolutno normalno glasati sljedbenika četničke ideologije za gradonačelnika Nikšića i trobojkama obilježavati Dan nezavisnosti".

“Sve ovo uz snažnu podršku navodnih državotvoraca iz URA-e koji su u šerlokovskom zanosu ruke pravde zaboravili na građansku, sekularnu i antifašističku Crnu Goru”, naveo je Đurašković.

Prema njegovim riječima, bezočna i sramna provokacija sa trobojkama, izvedena sa ciljem ponižavanja države i svih koji Crnu Goru osjećaju nezavisnom i svojom, ne razlikuje se od glasanja u Nikšiću za otvorenog podržavaoca četničke ideologije koji vrijeđa crnogorsku himnu.

Kako je kazao, razlike u potiranju države nema, u pitanju su samo nijanse.

“Kada zbog vlasti ne smijete, od DF-a i SPC, da osudite udar na antifašizam u Crnoj Gori i progon nastavnice sa Cetinja, s pravom se pitamo da li su istorijski revizionizam i poistovjećivanje četnika i partizana naredni potezi", rekao je Đurašković.

To, kako je naveo, djeluje kao normalan slijed "potpuno suludih antidržavnih i kleronacionalističkih odluka".

Bonus video: