Održan prvi sastanak predsjednika komisija glavnog odbora

DPS: Rad komisija Glavnog odbora DPS-a nikad važniji zbog nesposobnosti Vlade Crne Gore

"Nivo državne politike koji se trenutno sprovodi od strane aktuelne vlasti na najnižem nivou u prethodnim decenijama, te da svaki dan ove Vlade stvara nesagledive posljedice za Crnu Goru".

4935 pregleda 12 komentar(a)
Sastanak predsjednika komisija Glavnog odbora DPS, Foto: DPS
Sastanak predsjednika komisija Glavnog odbora DPS, Foto: DPS

Danas je održan prvi sastanak predsjednika komisija Glavnog odbora Demokratske partije socijalista(DPS), navodi se u saopštenju ove partije.

Sastankom je predsjedavao generalni sekretar Aleksandar Bogdanović.

"Na sastanku je konstatovano da rad komisija Glavnog odbora nikada nije bio važniji, budući da Crna Gora ima nesposobnu Vladu koja nije u stanju da se izbori sa društvenim problemima koje je uzrokovala tokom dosadašnjeg mandata", stoji u saopštenju DPS.

Iz DPS su istakli da su konstatovali da je obaveza komisija da predlažu sistemska rješenja u raznim sektorskim politikama kako bi se, kako kažu, ublažile katastrofalne posljedice rada aktuelne vlasti.

"Zadatak komisija, pored aktivne participacije u zakonodavnoj aktivnosti, biće usmjerene i na kreiranju analiza u raznim oblastima društvenog života kao pomoć u radu poslaničkog kluba, ali i ostalih organizacionih jedinica Demokratske partije socijalista", kazali su oni.

Iz DPS navode da je na sastanku zaključeno da je "nivo državne politike koji se trenutno sprovodi od strane aktuelne vlasti na najnižem nivou u prethodnim decenijama, te da svaki dan ove Vlade stvara nesagledive posljedice za Crnu Goru".

"Iz tog razloga, Demokratska partija socijalista, kao najjača partija, ali i predvodnik građanske opozicije, mora biti naročito aktivna na svim poljima djelovanja - a komisije, kako je zaključeno na današnjem sastanku, upravo i jesu podsticaj takvoj ambiciji", navodi se u njihovom saopštenju.

Preporučujemo za Vas