Nikolić: Krivična prijava protiv Milatovića, odgovaraće za klevetu po tužbama svih bivših ministara

"Sva primanja i imovina svih bivših ministara je javno dostupna kroz baze podataka Agencije za sprječavanje korupcije i podložna istrazi svih nadležnih organa u državi, a to sigurno nije Jakov Milatović, niti njegov šef, niti njegovi stvarni nalogodavci", kazao je Nikolić

18857 pregleda 168 reakcija 74 komentar(a)
Nikolić, Foto: DPS
Nikolić, Foto: DPS

Jakov Milatović se danas, u svom prepoznatljivom stilu kukanja na naporan rad jednog ministra, požalio da mu je plata svega 1400 eura zato što ne krade i saopštio da „do sad nijesmo imali ministre koji ne kradu“. Time je Jakov Milatović izrekao brutalnu klevetu, kazao je portparol Demokratske partije socijalista (DPS) i poslanik Miloš Nikolić.

Nikolić je kazao da će Milatović za klevetu odgovarati pred sudovima po privatnim tužbama bivših ministara iz svih ranijih sastava Vlade Crne Gore, koji su časno i profesionalno obavljali svoj posao.

"Milatović je današnjom izjavom, bez ikakvih dokaza, optužio desetine ljudi, tokom decenija unazad, čak i one koji više nijesu među živima, da su lopovi i time preuzeo na sebe ulogu tužioca i sudije. Sva primanja i imovina svih bivših ministara je javno dostupna kroz baze podataka Agencije za sprječavanje korupcije i podložna istrazi svih nadležnih organa u državi, a to sigurno nije Jakov Milatović, niti njegov šef, niti njegovi stvarni nalogodavci. Svi ti ljudi žive u Crnoj Gori i na raspolaganju su u bilo kom trenutku svakoj instituciji koja bi se eventualno bavila njihovim primanjima i imovinom", rekao je Nikolić.

Smatra da je izjava sramotna, bez trunke odgovornosti koju nosi javna funkcija koju Milatović, "nažalost", obavlja, i dodaje da će on, ali i svi ostali svoje tvrdnje morati da dokažu pred sudom.

"Preko takvih sramnih optužbi se neće više prelaziti i Milatović, ali i svi drugi koji ih tako olako budu izricali, moraće svoje tvrdnje da dokažu pred sudom. Ako nemate znanja, kao što ga nemate, sačuvajte makar trunku dostojanstva i ne ponižavajte se na ovako jadan način pred cjelokupnom javnošću", zaključio je Nikolić.

Bonus video: