Bečić: Možda se iza bojkota DPS-a krije spašavanje ministra

“Kao čovjek koji ima demokratski kapacitet i koji je uvijek isticao da je bojkot legitmno sredstvo, smatram da ovakav način bojkota dobija obrise komičnoga. Pri tome izuzimam jednog poslanika, Duška Markovića, koji od prvog dana ne prisustvuje sjednicama Skupštine što može biti legitiman i principijelan čin ne ulazeći u to da li je on motivisan političkim odnosom ili nekim untarpartijskim trvenjima, nije na meni da o tome govorim”, rekao je Bečić

9555 pregleda 48 reakcija 48 komentar(a)
Bečić, Foto: Boris Pejović
Bečić, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Skupštine i lider Demokrata Aleksa Bečić rekao je “Vijestima” da se možda iza bojkota DPS-a krije spašavanje ministra pravde, imajući u vidu da DPS zna da Klub poslanika DF-a najmanje, a možda i još jedan broj poslanika neće podržati predlog za razrješenje Leposavića.

On je kazao da što se tiče eventualne rekonstrukcije Vlade, koalicija “Mir je naša nacija” podržaće taj proces ako u nekom trenutku predsjednik Vlade procijeni da je potrebno osvježenje.

"Što se tiče Kluba poslanika ‘Mir je naša nacija’ mi od početka imamo konstruktivan otvoren i partnerski pristup prema svemu što radi Vlada, iako nemamo nijednog ministra u toj Vladi. Iako smo imali drugačije viđenje prema konceptu i modelu Vlade, prije njenog formiranja, zato što smo dali riječ građanima mi smo je iskreno i bezrezervno podržavali i ukoliko u nekom trenutku predsjednik Vlade procijeni da je potrebno osvježenje i osnaženje, podržaćemo i taj proces”, rekao je Bečić.

Predsjednik parlamenta je kazao da će i bez poslanika DPS-a Skupština nastaviti redovno da funkcioniše i da će građani najbolje cijeniti stepen ozbiljnosti politike bojkota po principu “tri mjeseca učestvujemo u radu, tri mjeseca bojkotujemo, jedan dan učestvujemo, jedan dan bojkotujemo”.

“Kao čovjek koji ima demokratski kapacitet i koji je uvijek isticao da je bojkot legitmno sredstvo, smatram da ovakav način bojkota dobija obrise komičnoga. Pri tome izuzimam jednog poslanika, Duška Markovića, koji od prvog dana ne prisustvuje sjednicama Skupštine što može biti legitiman i principijelan čin ne ulazeći u to da li je on motivisan političkim odnosom ili nekim untarpartijskim trvenjima, nije na meni da o tome govorim”, rekao je Bečić.

Smatra da su razlozi koje je DPS naveo pravdajući bojkot, daleko od racionalnih jer su nakon rasprave o tužilačkim zakonima i različitih pogleda na tu tematiku imali sjednicu kolegijuma i dogovorili tok rasprave na plenumu.

Bonus video: