Krivokapić: Rekonstrukcija Vlade jedna od opcija

"Da li će biti rekonstrukcije - vidjećemo. Ako imate samo jednu opciju, onda ne treba da igrate na tu opciju. Da imamo zakon o Vladi, ovi bi problemi bilo vrlo brzo razriješeni", rekao je Krivokapić novinarima nakon konferencije u Rektoratu.

29810 pregleda 306 reakcija 48 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Flickr
Krivokapić, Foto: Flickr

Premijer Zdravko Krivokapić kazao je danas da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija ukoliko njegova inicijativa za razrješenje ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića ne dobije većinu u Skupštini Crne Gore.

„Da li će biti rekonstrukcije – vidjećemo. Sve opcije su tu. Ali ako imate samo jednu opciju, onda ne treba da igrate na tu opciju. Nama u ovom trenutku nedostaje zakon o Vladi. Da ga imamo, ovi problemi bi bili vrlo jednostavno razriješeni“, rekao je Krivokapić novinarima u Rektoratu Univerziteta Crne Gore (UCG), nakon konferencije „Kuda ide Crna Gora: vladavina prava i antikorupcija“.

On je nešto ranije na konferenciji kazao da je u slučaju ministra Leposavića uradio sve što je bilo do njega.

„Povukao sam odgovoran i jasan potez prema ministru Leposaviću“, naveo je on.

Govoreći o odluci Demokratske partije socijalista da otpočne bojkot parlamenta, Krivokapić je rekao da je to politička igra i nastavak destabilizacije Vlade.

„DPS ne želi da učestvuje u razrješenju ministra, a pokreće pitanje Srebrenice. To je licemjerje koje je odraz političke kulture Crne Gore“, smatra on.

Abazović: Posljednji potez DPS-a znači da oni podržavaju genocid u Srebrenici

Abazović
Abazovićfoto: Flickr

Potpredsjednik Vlade, Dritan Abazović, kazao je, komentarišući odluku Demokratske partije socijalista (DPS) da krene u bojkot, da je to legitimno pravo, ali da ne shvata u čemu je problem.

Upitan kako će se razriješiti Leposavićev slučaj budući da bez DPS-a nema njegovog razrješenja, Abazović je odgovorio da posljednji potez te partije znači da oni podržavaju genocid u Srebrenici.

„Dobro je da su pale maske. Lično sam vrlo zadovoljan. Sami su pokrenuli priču, nisu uspjeli da je dovedu do kraja, a i saučesnici su u tome, u smislu politike koju su vodili 1995. godine.

Ne znam kako može da se razriješi neki ministar a da za to ne glasa većina u Skupštini“, naveo je on nakon konferencije "Kuda ide Crna Gora: vladavina prava i antikorupcija", koja je danas održana u Rektoratu Univerziteta Crne Gore (UCG).

Abazović je kazao da je rekonstrukcija Vlade jedna od opcija.

„To je pominjano i ranije. Ne mogu da govorim o izvjesnosti te opcije. Što se mene tiče, nikad nisam izbjegavao dijalog, niti ću ga izbjegavati po bilo kojem pitanju. U međuvremenu treba da radimo – prije svega u pripremi turističke sezone i masovnoj vakcinaciji. Ako DPS bude tu, oni će glasati. Ako ne, to je to. Smiješno je ovo što se dešava s bojkotom. Nisam shvatio šta je problem. Ali, to je legitimno pravo i mi smo ga koristili. Tu nema ništa sporno“, podvukao je on.

Bonus video: