SD: Šehović predvodi pregovarački tim na Cetinju

"Zbog pojačanog interesovanja javnosti želimo da saopštimo da pregovarački tim za Cetinje čine: potpredsjednik SD-a dr Damir Šehović (šef pregovaračkog tima), predsjednik OO SD Cetinje dr Ivan Gazivoda, koordinator SD-a za Cetinje Goran Petrović i dr Ivan Ivanović", kazali su iz SD-a
53 pregleda 21 komentar(a)
Damir Šehović, Foto: Arhiva Vijesti
Damir Šehović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 29.11.2017. 17:55h

Predsjedništvo Socijaldemokrata Crne Gore je na današnjoj sjednici konstatovalo da je SD, zahvaljuju i odličnom izbornom rezultatu u sve četiri opštine, suštinski pobjednik lokalnih izbora.

"Socijaldemokrate Crne Gore su jedina partija koja je zabilježila rast podrške u svim opštinama u odnosu na parlamentarne izbore i ostvarila parlamentarni status u svakoj od njih. Ne samo da smo u svakoj opštini ostvarili parlamentarni status, već smo na Cetinju osvojili oko 60% a u Petnjici oko 55% više više glasova u odnosu na parlamentarne izbore, dok je u Mojkovcu taj rast iznosio oko 50%, a u Tuzima preko 40%.Sveukupno gledano, SD je treća partija po broju osvojenih mandata na ovim lokalnim izborima, osvojivši 33% više mandata od URA-e, duplo više od SDP-a i DF-a, a 4 puta više od SNP-a", kazali su u SD.

Oni smatraju da je činjenica što su na lokalnim izborima u 2017. godini osvojili, u tim sredinama, oko 2500 više glasova u odnosu na parlamentarne izbore, i da ih to dodatno obavezuje da istraju na tome što su obećali građanima.

"Svjesni odličnog izbornog rezultata, odnosno odgovornosti koju su nam, sve većom podrškom, sa pravom nametnuli građani, Predsjedništvo je na današnjoj sjednici formiralo pregovaračke timove za sve 4 opštine, koji će pristupiti izradi platformi, kako bi SD spremno ušao u razgovore koji nas očekuju. Zbog pojačanog interesovanja javnosti želimo da saopštimo da pregovarački tim za Cetinje čine: potpredsjednik SD-a dr Damir Šehović (šef pregovaračkog tima), predsjednik OO SD Cetinje dr Ivan Gazivoda, koordinator SD-a za Cetinje Goran Petrović i dr Ivan Ivanović", kazali su iz SD-a.

Predsjedništvo je konstatovalo da prioritet u razgovorima mora biti program i način rješavanja mnogobrojnih izazova u kojima se opštine nalaze, a ne funkcije, jer u SD-u sjede "ostvareni ljudi, kako lično, tako i profesionalno".

"Predsjedništvo izražava zahvalnost svim biračima koji su u SD-u prepoznali istinske nosioce izvorne socijaldemokratske ideje, kao i svim našim aktivistima koji su uložili nesebičan trud da bi postigli ovaj odličan rezultat", zaključuju u SD.

Bonus video: