Vuksanović Stanković poslanike vlasti nazvala "izdajnicima", Milačiću rekla da ne "laje"

Vuksanović Stanković je kazala de je Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) postojala do 1921. godine dok je nije dekretom ukinuo Aleksandar Karađorđević

56369 pregleda 1126 reakcija 315 komentar(a)
Vuksanović Stanković, Foto: Skupština Crne Gore
Vuksanović Stanković, Foto: Skupština Crne Gore
Ažurirano: 18.05.2021. 17:07h

Tokom današnje rasprave u Skupštini Crne Gore došlo je do oštre polemike između poslanice Draginje Vuksanović Stanković (SDP) i Marka Milačića (Prava Crna Gora), zbog čega je data pauza u zasjedanju.

Vuksanović Stanković je, tokom rasprave o Izvještaju o primjeni Zakona o javnim okupljanjima u 2020, imala primjedbe na izlaganje Milačića i Srspkoj pravoslavnoj crkvi (SPC) i kazala da ne dozvoljava falsifikovanja i vrijeđanje države Crne Gore.

Kazala je de je Crnogorska pravoslavna crkva (CPC) postojala do 1921. godine dok je nije dekretom ukinuo Aleksandar Karađorđević.

"Dok je on pričao o SPC ona nije postojala, postojala je Crnogorska pravoslavna crkva (CPC). Što ga nijeste prekinuli?", pitala je Vuksanović Stanković potpredsjednika Skupštine Strahinju Bulajiću.

Ona je pitala poslanike vladajuće koalicije zašto dobacuju.

"Izdajnici", rekla je Vuksanović Stanković.

Milačić je reagovao i sa mjesta dobacio da je njena majka Srpkinja i da ne vrijeđa Srbe.

Milačić
Milačićfoto: Skupština Crne Gore

"Ne derite se na mene, sram Vas bilo. Ne lajte. Mene je majka kao pravoslavna Srpkinja, učila da je ovo moja država i da govorim crogorskim jezikom. Nećete mi Vi učiti“, kazala je Vuksanović Stanković.

Milačić je Vuksanović Stanković poručio "lijepo Vas je majka vaspitala".

Bonus video: