"Unutarstranačke reforme i jačanje kroz angažman mladih kadrova rezultiraće dominacijom DPS na prvim lokalnim izborima"

Iz DPS-a su ukazali da ove godine partiju očekuju izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici

1146 pregleda 1 komentar(a)
Sa sjednice, Foto: DPS
Sa sjednice, Foto: DPS

Unutarstranačke reforme i jačanje kroz angažman mladih kadrova koji unose novu energiju u djelovanje stranke, rezultiraće dominacijom Demokratske partije socijalista (DPS) na prvim narednim lokalnim izborima, ocijenjeno je na sjednici Izvršnog odbora te partije.

Kako je saopšteno iz DPS-a, tokom jučerašnje sjednice više riječi bilo je o proteklim i narednim aktivnostima na jačanju kadrovske strukture, ali i još intenzivnije komunikacije sa članstvom i biračima.

“Zaključeno je da je u tom pogledu potrebno djelovati u kontinuitetu jer, kao najjača partija i predvodnik građanske opozicije, DPS uvijek mora u potpunosti koristiti kapacitete, ali i grupisati nove aktiviste”, kaže se u saopštenju.

Iz DPS-a su ukazali da ove godine partiju očekuju izbori na Cetinju, u Mojkovcu i Petnjici.

“U sva tri grada, kako su se saglasili članovi Izvršnog odbora, moraju biti ostvarene ubjedljive pobjede koje će biti i najbolja poruka da Crna Gora prepoznaje i građansku ideju i opoziciju sa državnog nivoa kao opciju koja nema alternativu”, navodi se u saopštenju.

Iz DPS-a su rekli da je na sjednici govoreno i o predstojećem Kongresu Savjeta mladih, pri čemu je posebno istaknuto kako on u svakom pogledu mora odslikati energiju i potencijal za buduće vrijeme.

Kako su naveli, to tijelo će u sljedećem mandatu imati veću odgovornost i vidljivost, s obzirom na čvrstu orijentaciju partije da mlađi kadrovi ubuduće budu predvodnici brojnih političkih procesa.

“Na sjednici je konstatovano kako je potrebno da komunikacija između stranačkih organa bude još intenzivnija, imajući u vidu da slijedi period u kojem DPS očekuje naročito dinamično djelovanje”, dodaje se u saopštenju.

Bonus video: