Kaluđerović: SDP traži hitno povlačenje Elaborata o parking zonama na Cetinju

“Pozivam Sekretarijat za komunalne poslove i DPS-SD koaliciju koja vrši vlast da obustave proces donošenja Elaborata o parking zonama Prijestonice. Namjera navedenih subjekata je da Elaborat bude usvojen na skupštinskom zasijedanju zakazanom za 25. maj” naveo je Kaluđerović

3381 pregleda 3 komentar(a)
Kaluđerović, Foto: SDP
Kaluđerović, Foto: SDP

Predsjednik Opštinskog odbora Socijaldemokratske partije (SDP) Cetinje Boris Kaluđerović zatražio je u ime SDP hitno povlačenje elaborata o parking zonama i obustavu aktivnosti za naplatu parkiranja na Cetinju.

“Pozivam Sekretarijat za komunalne poslove i DPS-SD koaliciju koja vrši vlast da obustave proces donošenja Elaborata o parking zonama Prijestonice. Namjera navedenih subjekata je da Elaborat bude usvojen na skupštinskom zasijedanju zakazanom za 25. maj” naveo je Kaluđerović.

Ističe da je SDP apsolutno protiv donošenja Elaborata i naplate parkinga.

"Pokretati proces naplate parkiranja u periodu najveće socio-ekonomske krize i dodatno opteretiti i onako jako loš ekonomski status Cetinjana je apsolutno neprihvatljivo” izjavio je Kaluđerović.

Dodaje i da je Elaborat urađen u proceduri koja je protivna važećim propisima Prijestonice.

"Naime, umjesto da Elaborat pripremi nadležni Sekretarijat kako je definisano važećim propisima, angažovano je privredno društvo koje je za ovaj posao plaćeno 12 hiljada eura, novca građana Prijestonice” istakao je Kaluđerović.

“Zbog svega navedenog tražimo hitno povlačenje ovog dokumenta i obustavu aktivnosti naplate parkiranja do nekog boljeg trenutka” zaključio je.

Bonus video: