Krivokapić: Želimo bliske odnose sa državom, narodom i kulturom Jermenije

"Jermenija je vrlo spremna da u budućnosti saradnju sa Crnom Gorom osnaži i obogati. Mišljenja smo da postoji obostrana želja, interes i prostor da sarađujemo, posebno u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja“

3621 pregleda 1 komentar(a)
Krivokapić i Hovakimian, Foto: Kabinet predsjednika Vlade
Krivokapić i Hovakimian, Foto: Kabinet predsjednika Vlade

„Želimo prijateljske odnose sa državom, narodom i kulturom sa kojima su, u bliskoj prošlosti, građani Crne Gore imali značajne odnose“, poručio je premijer Zdravko Krivokapić na susretu sa ambasadorom Republike Jermenije u Crnoj Gori, sa sjedištem u Pragu, Ashotom Hovakimianom.

Krivokapić je tokom razgovora izrazio spremnost da se intenzivira diplomatski dijalog na najvišem nivou, budući da od uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države, do sada nijesu realizovane premijerske posjete.

"Krivokapić je rekao da se raduje predstojećoj predaji akreditiva ambasadorke Crne Gore Dragice Ponorac predsjedniku R. Jermenije, a koja je predviđena za 25. maj, kao i da bi trebalo u tekućoj kalendarskoj godini prigodno obilježiti značajan jubilej – petnaestogiodišnjicu uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Jermenije", navodi se u saopštenju.

Kako su kazali, Krivokapić je uputio riječi saosjećanja i podrške Hovakimianu, zbog napora koje jermenska Vlada i sve institucije ove države ulažu kako bi se izborili sa pandemijom koronavirusa.

"Premijer Krivokapić je istakao da se cijeli svijet, pa i Crna Gora i Jermenija nalaze u vremenu velikih izazova, ali da se nada de će iz evidentne humanitarne krize cijelo čovječanstvo izaći uspješno i sa još jednim velikim iskustvom koje sve subjekte uči da se moraju unapređivati i razvijati politike koje se temelje na solidarnosti, uzajamnoj pomoći i razumijevanju", istakli su u saopštenju.

Hovakimian je istakao da Jermenija i Crna Gora imaju tradicionalno dobre odnose, ali kako navodi, želi da ih vrati na nivo na kom su nekada bili.

"Jermenija je vrlo spremna da u budućnosti saradnju sa Crnom Gorom osnaži i obogati. Mišljenja smo da postoji obostrana želja, interes i prostor da sarađujemo, posebno u oblasti ekonomije, kulture i obrazovanja“, naglasio je Hovakimian.

Bonus video: