potpredsjednik vlade naglasio značaj saradnje

Abazović - Jelstad: Crna Gora prepoznata na mapi zdravstvenog turizma

Kako navode, sastanak je bio prilika da Abazović i Jelstad razgovaraju i o značaju reformi u oblasti vladavine prava kao ključnog problema u nastavku evropskih integracija, ali i postignutim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou

6994 pregleda 2 komentar(a)
Abazović i Jelstad, Foto: Bojana Ćupić/Vlada CG
Abazović i Jelstad, Foto: Bojana Ćupić/Vlada CG

Crna Gora prepoznata je na mapi zdravstvenog turizma i taj potencijal treba još više iskoristiti, kazao je potpredsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović tokom sastanka sa ambasadorom Norveške u Crnoj Gori Jernom Eugenom Jelstadom.

Abazović je, saopštili su iz njegovog kabineta, naglasio značaj koji za Crnu Goru imaju norveški turisti i istakao važnost Instituta Simo Milošević u Herceg Novom.

"U tom kontekstu, potpredsjednik Abazović je pozvao turiste iz Kraljevine Norveške da ljetnje odmore provedu u Crnoj Gori, za šta će se naročito steći preduslovi nakon otvaranja direktne avio linije Oslo - Tivat", piše u saopštenju.

Kako navode, sastanak je bio prilika da Abazović i Jelstad razgovaraju i o značaju reformi u oblasti vladavine prava kao ključnog problema u nastavku evropskih integracija, ali i postignutim rezultatima u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije na visokom nivou.

Abazović je naglasio značaj saradnje između Crne Gore i Norveške kroz sistem odbrane i bezbjednosti i istakao da naša zemlja želi još više da unaprijedi odnose sa saveznicama unutar Alijanse.

"Upoznajući ambasadora Jelstada sa trenutnom političkom i epidemiološkom situacijom u zemlji,  Abazović je kazao da je u avgustu prošle godine došlo do prve demokratske smjene vlasti u istoriji Crne Gore i naglasio da je potpisivanjem sporazuma, vladajuća većina garantovala posvećenost u evropskim integracijama naše zemlje i ispunjavanje svih obaveza koje kao punopravna članica NATO-a imamo u Alijansi", kazali su iz kabineta Abazovića.

On je naglasio efikasnost crnogorskog zdravstvenog sistema u prethodnom periodu, ističući rezultate koje su u posljednje vrijeme zdravstveni radnici postigli u imunizaciji građana, što je doprinijelo da se epidemiološka situacija u zemlji znatno poboljša.

Preporučujemo za Vas