Demokrate: Odlazeća vlast u Zeti obećavala mnogo, a ispunila je ili malo ili ništa

U saopštenju se dodaje da se sa punim pravom može reći da se od obećane rekonstrukcije Veljeg puta nije se krenulo dalje od slova na papiru
1 komentar(a)
Demokrate Zeta projekat, Foto: Demokrate
Demokrate Zeta projekat, Foto: Demokrate
Ažurirano: 23.05.2018. 15:04h

Demokratska Crna Gora kazala je da je "odlazeća vlast u Zeti obećavala mnogo, a ispunila je ili malo ili ništa."

"Kako je to samo i svojstveno DPS-u, umjesto realizacije predizbornih obećanja, ostaju samo neistine, prevare, i naravno, čuvena fraze ,,potrebno je još vremena", ,,u narednom mandatu ispunićemo sva obećanja" i tome slično. Tako su i 2014. godine, u jeku izborne kampanje, obećali da će za tri mjeseca, po završetku izbora, početi izgradnja putnog pravca u Matagužima. Izgradnja pomenutog putnog pravca nije počela tri mjeseca po završetku izbora, nego sa zakašnjenjem od tri godine! Od pet kilometara obećanog putnog pravca izgradili su svega 500 metara. Za četiri godine vršenja vlasti nisu bili sposobni, a ni voljni, da izrade 10% od samo jednog izbornog obećanja", saopštile su Demokrate.

U saopštenju se dodaje da se sa punim pravom može reći da se od obećane rekonstrukcije Veljeg puta nije se krenulo dalje od slova na papiru.

"Riječ je o putnom pravcu od izuzetnog značaja za stanovnike Zete, jer saobraćajnica predstavlja alternativni koridor kroz centar Golubovaca. Saobraćajna infrastruktura u Zeti mora biti u značajnom dijelu obnovljena i osavremenjena. Shodno tome, ljudi za 21. vijek, kao odgovorni predstavnici nove vlasti, rekonstruisaće Velji put u dvije faze. Idejnim projektom je obuhvaćeno: blagovremena eksproprijacija, usklađivanje i izrada planske dokumentacije, obezbjeđivanje finansijskih sredstava i pravovremeno uvođenje izvođača u radove. Nova saobraćajnica će imati dvije kolovozne trake, trotoar i modernu led rasvjetu. Za Demokratsku Crnu Goru i Građanski pokret URA nema manjih i veći problema, već postoje samo rješenja za njih. Zato, svi zajedno za Zetu za 21", zaključile su Demokrate.

Bonus video: