"IZGUBILI KONTAKT SA STVARNOŠĆU"

Šućur: Sjevernokorejska nikšićka vlast odlučila da bespravno ostavi porodice bez krova nad glavom

“Još jednom je rukovodstvo televizije pokazalo da svojom uređivačkom politikom istu udaljuje od stanovnika Nikšića jer ne želi da bude servis svih građana Nikšića nego partijsko sredstvo u rukama pojedinaca"
66 pregleda 3 komentar(a)
Goran Šućur, Foto: URA
Goran Šućur, Foto: URA
Ažurirano: 29.11.2017. 15:00h

Vlast u Nikšiću, nastavlja svoju bahatost a da je izgubila potpuni kontakt sa stvarnošću najbolje govori štrajk glađu porodica koje su samovoljom sjevjernokorejske vlasti u Nikšiću ostale bez krova nad glavom, tvrdi u saopštenju potpredsjednik pokreta URA Nikšić Goran Šućur.

“Da je apsurd veći i da ovo rukovodstvo, opštine Nikšić, ne poštuje ni sopstvena rješenja i odluke govori i primjer ovih porodica koja su sa predhodnim rukovodstvom Opštine potpisali trajno rješenje i samim tim imali sva potrebna pravna dokumenta i garancije da će im se obezbijediti normalni uslovi za stanovanje”, ističe Šućur.

Šućur tvrdi da je prvi čovjek opštine Nikšić umislio da je iznad svega pa i iznad zakona pa svojom odlukom ostavlja na ulicu četiri porodice i dovodi u pitanje njihov opstanak.

“Ovakavo odnos, prema nukleusu našeg društva, jasan je pokazatelj da ovo rukovodstvo ne zaslužuje da bude na čelu grada u kojem se zbog njihove nesposobnosti nakupilo mnoštvo problema sa kojim se svakodnevno susrijeću njegovi stanovnici”, navodi Šućur.

On je pozvao prvog čovjeka opštine Nikšić da poništi svoju odluku i obezbijedi porodicama Bojić, Radulović i Ognjenović da nastave sa normalnim funkcionisanjem, jer te porodice nijesu krive za njihovu bezizlaznu situaciju.

Šućur napominje i da je ova teška situacija u kojoj su se našle navedene porodice, još jednom ogolila uređivačku politiku TV Nikšić, koja nijednom riječju nije skrenula pažnju na situaciju u kojoj su se našle navedene porodice.

“Još jednom je rukovodstvo televizije pokazalo da svojom uređivačkom politikom istu udaljuje od stanovnika Nikšića jer ne želi da bude servis svih građana Nikšića nego partijsko sredstvo u rukama pojedinaca. Zbog toga još jednom tražimo da direktor televizije Nikšić i kompletan Savjet televizije podnesu ostavke, jer je to najmanje što mogu uraditi kako bi Televizija Nikšić ponovo bila javni lokalni servis svakog građanina u našoj opštini”, poručuje Goran Šućur.

On je najvaio i da će nikšićki odbor Građanskog pokreta URA sjutra posjetiti pomenute porodice i podržati ih u cilju ispunjenja njihovih uslova.

Preporučujemo za Vas