Martinović: Svaka opstrukcija će se riješiti za 15 minuta

"Jedina i prava istina o potezu DPS je: uplašili ste se. Vaš motiv je 100% politički kukavičluk, 0% interes građana i države. To vi znate, to mi znamo, to svi vide i znaju", kazao je poslanik Demokrata

12208 pregleda 23 reakcija 27 komentar(a)
Martinović, Foto: Demokrate
Martinović, Foto: Demokrate

Sve opstrukcije, uključujući i odluku predsjednika države Mila Đukanovića da vrati tužilačke zakone parlamentu na ponovno odlučivanje, riješene su i biće riješene za petnaest minuta, poručio je poslanik i potpredsjednik Demokrata Vladimir Martinović.

"Povlačenje zahtjeva za održavanjem vanredne sjednice Skupštine od strane Demokrata, a povodom prethodne verzije tužilackih zakona i predlaganje novog Zakona o državnom tužilastvu, koji je sušta suprotnost prethodno predloženim zakonima DF-a, dovoljno govori o neistinama kojima je sklon parlamentarac Nikolić. Ucjene su model funkcionisanja prethodnog retrogradnog režima, koji smo srećom sa svim mogućim njihovim modelima zloupotreba pobijedili na prethodnim parlamentarnim izborima, zatim lokalnim izborima u Nikšiću, a naposljetku dotukli na lokalnim izborima u Herceg Novom, sa razlikom od 80/20% u korist vlasti. Ako njima građani nisu poslali najjasniju moguću poruku, onda nikom nikad nisu", naveo je Martinović u odgovoru portparolu i poslaniku Demokratske partije socijalista (DPS) Milošu Nikoliću.

"Partija ucjena", kako je kazao, najbolje razumije takav model funkcionisanja, pa zato i "kopira sve modele političke borbe DF-a" protiv parlamentarne konkurencije.

"Sa jedne strane ih navodno kritikuju, dok im se sa druge strane dive i od njih uče. To je opšte poznata činjenica. Kad se u međunarodnim izvještajima nađu kritike o bivšem režimu DPS-a onda, prema navodima funkcionerke DPS-a, američku ambasadorku treba protjerati, a kad im se nešto dopadne, onda su u pitanju evropski i međunarodni standardi", dodao je Martinović.

Ocijenio je da je jedina i prava istina, o najavi DPS-a da će bojkotovati parlament, da su se u toj partiji "uplašili".

"Vaš motiv je 100% politički kukavičluk, 0% interes građana i države. To vi znate, to mi znamo, to svi vide i znaju. Ali u vašim tragičnim potezima uvijek je i doza komedije. Zato vas i zovemo odlazećim cirkusom. A vi kako biste to potvrdili, osmislili ste genijalnu krilaticu: DPS ne bojkotuje Skupštinu, već ne ulazi u zgradu'," kazao je Martinović.

DPS je, kako dodaje, u tom svjetlu najednom počeo da čita izvještaje koji dolaze od međunarodne zajednice.

"Podsjetićemo vas da ste se, ne tako davno, oglušili i o upozorenja međunarodne zajednice, ali i o zakon, imenujući predsjednika Vrhovnog suda po treći put, iako se na toj funkciji može biti maksimum dva mandata. Naravno, to je samo jedna od zamjerki međunarodne zajednice na vaš rad, a podsjetićemo vas i na stavke koje su vezane za visoku korupciju, politizovane institucije i druge slične stvari. Takođe, pročitaste li da je međunarodnoj zajednici sporna i afera 'Koverta'? Kako ste politički kaznili glavne aktere te afere? Je li vam tada bio sporan rad pravosudnih institucija", naveo je poslanik Demokrata

Neobično je, kako smatra, kako su u DPS-u "odjednom počeli" da brinu o članstvu u EU.

"Gdje ste bili sve ove godine kada ste vi bili na vlasti? Bili ste zauzeti zadovoljavanjem ličnih, izuzetno širokih apetita. Moramo vas opet napomenuti, i nastavićemo da vas napominjemo, da su došla neka nova vremena, koja podrazumijevaju da je zakon jednak za sve. Zaključak: ne da ste jeftini demagozi, nego ste i beskrupolozni politički prevrtljivci. Zato su vas građani i kaznili na izborima. Shvatite to, ako već parlamentarnu i političku korektnost ne možete dosegnuti. Naravno, sve opstrukcije uključujući i ovu smo riješili i riješićemo za cirka petnaest minuta", zaključio je Martinović.

Bonus video: