"MANDATI OPOZICIJE ČIST KAO SUZA"

URA: Nijedna lokalna funkcija nije važnija od smjene DPS-a i prosperiteta Cetinja

„Građanski pokret URA je po prvi put nastupio samostalno u dvije crnogorske opštine i ostvario izuzetno dobar rezultat. URA je na Cetinju osvojila čak 15 odsto, a u Mojkovcu siguran mandat, čime se utemeljila u mojkovačkom biračkom tijelu“, kazao je Abazović
78 pregleda 17 komentar(a)
Filip Adžić, Foto: URA
Filip Adžić, Foto: URA
Ažurirano: 29.11.2017. 12:33h

Nijedna funkcija i nijedno pesonalno rješnje nije i ne može biti važnija od smjene "kriminalnog DPS-a" i prosperiteta Cetinja, kazao je na današnjoj pres konferenciji funkcioner pokreta URA Filip Adžić.

On je kazao da je DPS "uprkos crnim kapuljačama i svim kriminalnim radnjama koje je činio tokom izbornog dana, pao za čak tri mandata, u odnosu na prethodne lokalne izbore."

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović podsjetio je da su svi izbori u Crnoj Gori neregularni, ali i ukazao da su „svi mandati opozicije čisti kao suza“, jer se kriminalnim aktivnostima u Crnoj Gori ne bavi opozicija, već vlast.

„Građanski pokret URA je po prvi put nastupio samostalno u dvije crnogorske opštine i ostvario izuzetno dobar rezultat. URA je na Cetinju osvojila čak 15 odsto, a u Mojkovcu siguran mandat, čime se utemeljila u mojkovačkom biračkom tijelu“, kazao je Abazović.

Abazović je podsjetio da su se određene agencije za istraživanje javnog mnjenja i opozicione političke partije, u trenucima kada je kampanja počinjala, objavljivale lažna istraživanja javnog mnjenja čiji je cilj bio da sputa aktiviste Građanskog pokreta URA i umanji njihov rezultat.

„Međutim, uprkos tim podmetanjima, mi smo se homogenizovali i ostvarili ogroman rast u crnogorskim opštinama u kojima smo prvi put nastupali samostalno, a koje su relevantan pokazatelj velikog rasta i na državnom nivou. Te agencije pozivamo da zadrže profesionalni kredibilitet i da, u budućem periodu, ne dozvole sebi da budu instrumentalizovane zarad zaustavljanja rasta Građanskog pokreta URA, jer time sputavaju i razvoj građanskog bića Crne Gore“, ukazao je Abazović.

On je istakao da je DPS pao za čak 20 odsto na Cetinju, "uprkos crnim kapiljačama i kriminalnim organizacijama koje su se sjatile u Prijestonicu."

„Ovo je njihov veliki poraz i na državnom nivou. Njihova retorika je kažnjena od strane građanske opcije u Crnoj Gori“, naglasio je Abazović.

Abazović je podsjetio da je u Mojkovac, gdje se DPS diči pobjedom, premijer doveo kavački klan koji mu je odradio izbore, dok je više odbornika Građanskog pokreta URA na Cetinju, zbog djelovanja kriminalnog miljea, završilo u bolnici.