Radović: Carević u skladu sa "dobrom komunikacijom" sakrio da u Opštini postoji Komisija za planove Budve

Radović navodi da o nadležnostima i djelovanju Komisije nijesu
upoznati ni on kao predsjednik Skupštine opštine, kao ni odbornici
loklanog parlamenta

28747 pregleda 33 reakcija 33 komentar(a)
Radović, Foto: Luka Zeković
Radović, Foto: Luka Zeković

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović (Demokrate) uputio je dopis gradonačleniku Marku Careviću zatraživši od njega da mu hitno dostavi sve podatke o radu Komisije za praćenje planske dokumentacije na teritoriji Opštine Budva, o čijem postojanju su on kao i odbornici upoznati iz medija.

Carević je prije dva dana u zahtjevu upućenom ministru ekologije, prostornog planiranja i urbanizma Ratku Mitroviću predočio i stav Komisije za praćenje planske dokumentacije na teritoriji Opštine Budva da jednostrano uvođenje zabrane gradnje za područje Budve i Bečića nije dobro I da će imati dalekosežne posljedice za lokalnu upravcu, te predložio formiranje ekspretskog tima kako bi se pronašlo održivo rješenje.

“U skladu sa vašom ustaljenom praksom “dobre komunikacije” sa organom lokalne samouprave, opet iz sredstava javnog informisanja saznajem da je u Opštini Budva formirana Komisija za praćenje planske dokumentacije na teritoriji Opštine Budva, koja je čak dala mišljenje o trenutnim dešavanjima vezanim za aktuelni problem obustavljanja , odnosno moratorijuma gradnje na teritoriji Budve i Bečići”, piše u dopisu Radovića u koji su “Vijesti” imale uvid.

Radović navodi da o nadležnostima i djelovanju Komisije nijesu upoznati ni on kao predsjednik Skupštine opštine, kao ni odbornici loklanog parlamenta.

“Insistiram da mi se u što kraćem roku dostave podaci ko i kada je formirao Komisiju, ko je čini, koje su joj nadležnosti, kao i svaki akt ( izvještaji, zaključci, mišljenja…) koje je ova Komisija donijela. Složićete se da mi funkcija koju obavljam I obavezu koju imam prema odbornicima a i građanima Budve dozvoljavaju da na ovakav način izrazim svoje negodivanje”, istako je Radović.

Najnoviji dopis Radovića dolazi u vrijeme političke krize koja trese Budve, nakon što je prošle sedmice odložena sjednica lokalnog parlamenta na zahtjev 11 odbornika iz redova Demokrata, Pokreta za promjene, Socijalističke narodne partije i Prave Crne Gore nezadovoljni načinom na koji Carević upravlja gradom.

Inače, sastanak Carevića i Mitrovića koji je trebao da se održi juče odložen je za narednu sedmicu, kao i najavljena odluka Vlade da će do donošenja Prostornog urbanističkog plana za Budvu, biti stavljeni van snage detaljni urbanistčki planovi “ Budva centar” I “ Bečići” I time uvedena zabrana gradnje.

Bonus video: