Prava Crna Gora: Borićemo se za neradnu nedjelju, svaki radnik ima pravo na slobodan dan

"Svaka porodica ima pravo na jedan zajednički, slobodan dan u sedmici i uvijek ćemo biti na strani radnika", kazali su oni

4509 pregleda 18 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Prava Crna Gora
Ilustracija, Foto: Prava Crna Gora

Prava Crna Gora će se striktno boriti za neradnu nedjelju, jer smatramo da svaki radnik ima pravo na jedan slobodan dan, a taj dan predstavlja veliki značaj za zaposlene kao i za njihove porodice, saopšteno je iz te političke partije.

"Unija poslodavaca Crne Gore od nadležnih organa očekuje da iznađu rješenje za stavljanje van pravne snage odredbe Zakona o unutrašnjoj trgovini, tj član 35a koji se odnosi na neradnu nedelju i zahtijevaju od Vlade i Ministarstva ekonomskog razvoja da reaguju i preuzmu konkretne poteze koji će kako kažu omogućiti uspješnost predstojeće turističke sezone i dalji oporavak crnogorske ekonomije", navodi se u saopštenju Prave.

Oni su istakli da razumiju činjenicu da je koronavirus izazvao veliku ekonomsku krizu u državi, ali da radnici ne smiju zbog toga da trpe i da radnička prava moraju biti ispoštovana.

Smatraju da ukidanje neradne nedjelje nije jedini način na koji se može pomoći oporavak crnogorske ekonomije.

"S obzirom na to da po postojećem članu Zakona o neradnoj nedelji trgovina na veliko i malo, nisu obuhvaćene sve vrste trgovina, smatramo dodatnim razlogom za neradna nedelja ne bi trebala da se dovede u pitanje, jer po tom članu imamo određene radnje koje rade i nedeljom, a to su: apoteke, pumpe, pekare, kiosci...", saopšteno je iz Prave Crne Gore.

Zbog toga, kako navode, se oštro protive ukidanju neradne nedjelje, jer "svaka porodica ima pravo na jedan zajednički, slobodan dan u sedmici i uvijek ćemo biti na strani radnika"

Bonus video: