Pavićević: Ovo je i pokazatelj postojanja nedodirljivih, što je odlika novih vlasti

„Pozivamo Vladu da smijeni svog funkcionera Kandića, a tužilaštvo da ispita djelovanje ministra Sekulovića, kako bi pravda bila zadovoljena i svi nečasni akteri ove afere snosili svoju odgovornost“

8844 pregleda 22 reakcija 23 komentar(a)
Pavićević, Foto: DPS
Pavićević, Foto: DPS

Demokratska partija socijalista (DPS) pozvala je Vladu da smijeni zamjenika generalnog sekretara Nikolu Kandića, a tužilaštvo da ispita djelovanje ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića u tom slučaju.

Portparol Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, Vukas Radonjić, kazao je ranije da je to tužilaštvo utvrdilo je da je Kandić vozio službeni automobil Vlade koji je 2. maja izazvao udes u glavnom gradu.

Kako su naveli iz DPS-a, nakon što je tužilac dao konačnu riječ u slučaju "Kandić", jasno je da je Sekulović svjesno kompromitovao sebe i časne ljude.

Poslanica te partije Vesna Pavićević kazala je da je Sekulović, snagom svoje pozicije, pokušao da sačuva Vladinog funkcionera i time, kako je navela, počinio krajnju zloupotrebu službene dužnosti i opstrukciju rada policije.

„Ovo je i pokazatelj postojanja nedodirljivih, što je odlika novih vlasti koja je za veliku brigu, jer kršenjem i pravljenjem svjesnih propusta u radu nadležnih za sprovođenje istrage, unosi se doza sumnje i bojazan po samu profesionalnost policijskih službenika“, navela je Pavićević.

Ona je ocijenila da je nedopustiva opcija da pojedini “podobni” kadrovi pijani voze ili se bahate na neki drugi način.

Prema riječima Pavićević, svaka dalja opstrukcija državnog sistema i ingerencija od Sekulovića je djelo za koje treba odgovarati i snositi posljedice.

„Pozivamo Vladu da smijeni svog funkcionera Kandića, a tužilaštvo da ispita djelovanje ministra Sekulovića, kako bi pravda bila zadovoljena i svi nečasni akteri ove afere snosili svoju odgovornost“, zaključuje se u reagovanju DPS-a.

Bonus video: