Nakon Grbovića i Hodžić napustio BS: "Veliki broj funkcionera samo brine za svoj lični interes"

Hodžić smatra, tvrdeći da isto misli i veliki broj članova BS, da bi ta stranka trebalo da raskine saradnju sa DPS-om, "umjesto neupitinog nastavka saradnje sa tom partijom i uloge privjeska"

29026 pregleda 181 reakcija 105 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Član Izvršnog i podgoričkog odbora Bošnjačke stranke Mithat Hodžić, napustio je tu partiju, zbog, kako je naveo, neslaganja sa određenim stranačkim odlukama.

To je drugi član Opštinskog odbora koji je ove sedmice napustio BS. Bivši potpredsjednik podgoričkog odbora Kemal Grbović je prije dva dana objavio da je podnio ostavku na sve u funkcije u partiji. Saopštio je, kako je naveo, da se na to odlučio zbog neprihvatanja različitog mišljenja, neuvažavanja stavova i predloga koji dolaze od članstva i aktivista i neshvatanja aktuelne političke situacije.

Hodžić je u saopštenju, dostavljenom „Vijestima“ naveo da napušta partiju, a samim tim daje ostavku na poziciju člana Izvršnog i Opštinskog odbora Podgorica.

„Moje neslaganje sa određenim odlukama stranke je postojalo i ranije, što mogu potvrditi nekadašne partijske kolege. Nakon gubitka vlasti, dodatno sam se uvjerio da veliki broj funkcionera iz stranke samo brine za svoj lični interes, dok su im partija i građani koji su nas glasali na posljednjem mjestu. S punim pravom mogu da kritikujem i osuđujem takve poteze određenih funkcionera, jer sam ja neko ko nije na štetu ove države, ovih građana uzimao stanove, uvećavao bankovne račune i slično, dok su se građani Crne Gore, posebno oni sa sjevera Crne Gore, iseljavali zbog lošeg egzistencijalnog statusa“, kazao je Hodžić.

On je rekao da je jedan od razloga njegovog izlaska iz stranke to da osuđuje političku trgovinu žrtvama genocida u Srebrenici od strane Bošnjačke stranke.

„Jasno je da je Bošnjačka stranka imala priliku da usvoji zakon o zabrani negiranja genocida u Srebrenici dok je bila dio parlamentarne većine, a ne da u ovom trenutku produbljuje podjele u društvu. Bitnije je bilo da brine o lošoj ekonomskoj situaciji svih građana Crne Gore i analizira prethodno pogrešno vođenje kako svoje politike tako i svojih kolicionih partnera. Ti koalicioni partneri su ovih dana pokazali pravo lice bojkotom parlamenta kojim će izbjeći da glasanjem preuzmu određenu odgovornost, kao i pričom o prošlosti u kojoj oni imaju velikog udjela u negativnom smislu. Što je pokazatelj da koalicioni partner Bošnjačke stranke namami istu na priče o prošlosti, podjelama, a onda je ostavi da tone sve dublje. Zbog svega toga, ja, kao i veliki broj članova Bošnjačke stranke smatramo da su sljedeći potezi BS trebalo biti reforme dosadašnje politike partije kao i raskid saradnje sa DPS-om, umjesto neupitinog nastavka saradnje sa tom partijom i uloge privjeska“, rekao je Hodžić.

On je dodao da je razlog njegovog izlaska iz stranke i to da u ovom bitnom trenutku za Crnu Goru, jasno pošalje poruku građanima Crne Gore, posebno Bošnjačkom narodu da se ne nadaju povratku na vlast partija iz prethodne vlasti i da ne dozvole da iko njima manipuliše i vještački izaziva podjele u društvu.

„Smatram da svi mi, građani Crne Gore, trebamo da radimo na međusobnom uvažavanju, miru, multietničkom skladu i težimo građanskoj Crnoj Gori. S tim u vezi ja i moja uža i šira porodica stremićemo tom cilju i partijama koje se bore za to. Ovih dana Bošnjačku stranku napušta veliki broj članova. A sve one koji se predomišljaju ovim putem pozivam da istoj otkažu dosadašnje povjerenje i hrabro istupe iz nje“, poručio je Hodžić i svim građanima Crne Gore čestitao Dan nezavisnosti 21. maj.

Povezani članci

20. Maj 2021.

U trci za predsjednika Ibrahimović i Mustafić

Bonus video: