Krivokapić: Vlada najbolja, jer je ne podržavaju ni pozicija ni opozicija

"Kada vas svi kritikuju, pokazali ste da ste na pravom kursu, a izgleda da taj kurs ne odgovara mnogima", kazao je premijer

17968 pregleda 63 reakcija 63 komentar(a)
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore
Krivokapić, Foto: Vlada Crne Gore

Premijer Zdravko Krivokapić poručio je sa današnje svečanosti povodom obilježavanja Dana nezavisnosti, na podgoričkom Trgu nezavisnosti, da moramo praviti Crnu Goru na dobro svih.

“Hajde da se okrenemo da svi budemo u boljoj Crnoj Gori. Zadržavanje statusa kvo gdje dominiraju kriminal i korupcija nije nešto što je opcija. Hajde da se udružimo i da pomognemo Crnoj Gori zajedno. Nadam se da će Crna Gora da progleda i da bude najbolje mjesto za život a da mladi ljudi ne emigriraju”, kazao je Krivokapić.

U Crnoj Gori neće biti "promjene kursa", a Vlada je, kako je rekao, apsolutno građanska.

"Ova Vlada ne protažira bilo kakvu naciju i politiku, vidite da je to najbolje oslikano u parlamentu, gdje ni pozicija ni opozicija ne daju podršku ovoj Vladi, što znači da je ova Vlada najbolja. Kada vas svi kritikuju, pokazali ste da ste na pravom kursu, a izgleda da taj kurs ne odgovara mnogima", smatra premijer.

Krivokapić je poručio da je građanska država "jedina mjera Crne Gore".

"To što je neko napravio pristup koji je vezan da se nacionalizmom nadgornjavamo, o kojoj to građanskoj državi u prethodnom periodu možemo pričati? O kojoj iskonskoj demokratiji pričamo kada kritikuju ljude koji su glasali slobodnom voljom, ako je to bila slboodna volja, prije 15 godina, i iskazali svoj jasni stav? Valjda je to pravo demokratije. Ako se to suzbija i želi da se iskaže kao činjenica da su oni, koji su bili protiv stvaranja nezavisne države, računajući da će upravo iskaz 'nezavisnost jednako - privatnost' biti mjera te države, pa onda se zna ko je tada bio u pravu. Hajde da se okrenemo kako da svi budemo u boljoj Crnoj Gori", rekao je Krivokapić.

Bonus video: