podnijeli ostavke na sve funkcije

BS napustili čelnici i članstvo Foruma mladih Podgorica, kao i predsjednica podgoričkog Foruma žena

"Retrogradna i prevaziđena politika, bazirana na ostvarivanju ličnih interesa vrha BS i profitiranju na račun svog naroda, potenciranjem podjela u društvu, ne može imati podršku mladih ljudi", naveli su Pepeljak, Lukač i Međedović

28192 pregleda 682 reakcija 103 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Shutterstock
Ilustracija, Foto: Shutterstock

Predsjednik Foruma mladih Bošnjačke stranke Podgorica Emir Pepeljak i njegov zamjenik Denis Lukač saopštili su da, zajedno sa članstvom, podnese ostavke na sve funkcije i napuštaju stranku.

Predsjednica Foruma žena BS Podgorica Indira Međedović takođe je saopštila da, zajedno sa članicama koje dijele isto mišljenje, "takođe ne vide sebe u nedomokratskom stranačkom ambijentu gdje je iznošenje drugačijeg stava i mišljenja nepoželjno."

Pepeljak, Lukač i Međedović kazali su da javnim saopštenjem žele da iskažu nezadovoljstvo i neslaganje sa aktuelnom politikom BS.

"Retrogradna i prevaziđena politika, bazirana na ostvarivanju ličnih interesa vrha BS i profitiranju na račun svog naroda, potenciranjem podjela u društvu, ne može imati podršku mladih ljudi. Svoju budućnost vidimo u Crnoj Gori, a ne u inostranstvu, gdje nas ovakva politika gura i vodi, na šta smo godinama upozoravali. Nerazumijevanje i neuvažavanje senzibiliteta ženske populacije, nemajući sluha za potencijal koji imaju mladi i žene, nedavanjem dovoljno prostora za njihovu afirmaciju, rezultiralo je ovim činom", navode u zajedničkom saopštenju.

Poručili su da su spremni da svoj doprinos u reformi i demokratizaciji društva daju podrškom progresivnim i naprednim snagama, sa jasnom vizijom Crne Gore kao modernog društva sa jednakim šansama za sve njene građane.