Otvoreni za saradnju sa Globalnim savjetom za toleranciju i mir

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je primio Aldžarvana u okviru proslave obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore.

1600 pregleda 0 komentar(a)
Foto: Skupština Crne Gore
Foto: Skupština Crne Gore

Skupština Crne Gore otvorena je za saradnju sa Globalnim savjetom za toleranciju i mir, poručio je predsjednik parlamenta Aleksa Bečić na sastanku sa predsjednikom te organizacije Ahmedom Mohamedom Aldžarvanom.

Kako je saopšteno iz Skupštine, Bečić je primio Aldžarvana u okviru proslave obilježavanja Dana nezavisnosti Crne Gore.

“Govoreći o potrebi jačanja vrijednosti koje ta organizacija baštini, naročito mira, zajedništva i tolerancije, Bečić je izrazio punu otvorenost za saradnju Skupštine Crne Gore sa Globalnim savjetom za toleranciju i mir”, navodi se u saopštenju.

On je pohvalio napore Aldžarvana u pravcu promovisanja tolerancije i mira širom svijeta, ocjenjujući da je neophodno zajednički ujediniti zalaganja na međunarodnom nivou.

"S tim u vezi, sagovornici su razmatrali načine građenja odnosa i partnerstva između Skupštine i Savjeta, u cilju zajedničke afirmacije i podrške parlamenta i parlamentaraca u širenju vrijednosti tolerancije i mira", kaže se u saopštenju-

Aldžarvan je predstavio Bečiću misiju organizacije koju predvodi, ističući da je Globalni savjet za toleranciju i mir ustanovljen kao međunarodna platforma posvećena širenju ideja tolerancije, mira i plemenitih ciljeva.

On je izložio inicijative i aktivnosti vezane za parlamentarni nivo saradnje, posebno planove u pogledu razvijanja saradnje sa zemljama Balkana.

Bonus video: