Đurović: Sekulović i Brđanin da otkriju počinioce sramnog skrnavljenja hrama Sv. Jovana Vladimira

"Vjerujem da je ovaj čin motivisan svime drugim osim vjerskim pitanjem jer ono ne može učiniti istinski poklonik bilo koje konfesije. Pravoslavni vjernici u Baru su dali nemjerljivi doprinos u odbrani svetinja, a slike litija iz Bara su obišle svijet"

22882 pregleda 13 komentar(a)
Đurović, Foto: Screenshot/TV Vijesti
Đurović, Foto: Screenshot/TV Vijesti

Pozivam ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora policije Zorana Brđanina da u što kraćem roku otkriju počinioce sramnog skrnavljenja Sabornog hrama Sv. Jovana Vladimira u Baru, poručio je danas Dejan Đurović, poslanik Demokratskog fronta (DF) u Skupštini Crne Gore i predsjednik Crkvene opštine Bar.

Saborni hram Svetog Jovana Vladimira u Baru obijen je sinoć, potvrdio je ranije Televiziji "Vijesti" protojerej-stavrofor Slobodan Zeković.

"Vjerujem da je ovaj čin motivisan svime drugim osim vjerskim pitanjem jer ono ne može učiniti istinski poklonik bilo koje konfesije. Pravoslavni vjernici u Baru su dali nemjerljivi doprinos u odbrani svetinja, a slike litija iz Bara su obišle svijet. Njima ovaj hram znači mnogo, a njegovo uništavanje je velika uvreda za svakog pravoslavca. Naročito ako neko pljune na sveti oltar jedne crkve. Očekujem da će reakcija policijskih organa biti brza i efikasna jer ovo ne smije i ne može da čeka. Ovako nešto ne treba da se događa nigdje, i ni u jednom hramu, zato se nadam da se ovakvi događaji više neće zbivati u Crnoj Gori", poručio je Đurović, a objavljeno je na zvaničnoj Fejsbuk stranici DF.

Bonus video: