Krivokapić: Vjerujem da Crna Gora može mnogo da pruži i pomogne na integracionom putu BiH

"Ovo je moja prva zvanična posjeta regionu u svojstvu predsjednika Vlade. Drago mi je da sam upravo u BiH", kazao je Krivokapić

5470 pregleda 3 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore
Sa sastanka, Foto: Vlada Crne Gore

Vjerujem da Crna Gora može mnogo da pruži i pomogne na integracionom putu Bosne i Hercegovine (BiH), saopštio je predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić u Sarajevu na sastanku sa premijerom Federacije BiH Fadilom Novalićem.

Iz Vlade Crne Gore je saopšteno da je na sastanku ocijenjeno da će posjeta Krivokapića BiH dati snažan impuls još boljoj bilateralnoj saradnji dvije zemlje.

U saopštenju se navodi da je Krivokapić iskazao zadovoljstvo posjetom BiH te je pozitivnim ocijenio sastanke koje je održao sa tamošnjim liderima.

"Ovo je moja prva zvanična posjeta regionu u svojstvu predsjednika Vlade. Drago mi je da sam upravo u BiH. Vjerujem da Crna Gora može mnogo da pruži i pomogne na vašem integracionom putu. Došao sam da tu podršku ponudim i potvrdim odlučnost Vlade Crne Gore da ostane faktor očuvanja stabilosti i progresa u regionu", kazao je Krivokapić.

U saopštenju piše da se Novalić zahvalio Krivokapiću na posjeti BiH kao i na spremnosti da u ime Vlade Crne Gore pruži podršku BiH.

"Zajednička istorija dodatno ohrabruje i BiH i CG da nastave saradnju i u budućnosti. Radujem se što se krenulo sa infrastrukturnim projektima", rekao je Novalić.

Iz Vlade su kazali i da su "sagovornici saglasni da je potrebno intenzivirati saradnju u svim oblastima od obostranog interesa, posebno u domenu infrastrukuture, energetike, vodoprivrede, turizma, poljoprivrede i šumarstva, kao i da se ista, kad god je to moguće, ostvaruje kroz mehanizme regionalne saradnje".

Sastanku su prisustvovali i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Vladi Crne Gore, Aleksandar Stijović, kao i federalni ministri poljoprivrede, finansija i rada i socijalne politike, Šemsudin Dedić, Jelka Miličević i Vesko Drljača.

Bonus video: