“Novska” će sa svima, sem sa DPS-om

Pregovarački timovi učesnika lokalnih izbora krajem sedmice počinju pregovore o koalicionoj platformi

8705 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Koalicija okupljena oko Demokrata na izborima je osvojila 10 mandata, Foto: Luka Zeković
Koalicija okupljena oko Demokrata na izborima je osvojila 10 mandata, Foto: Luka Zeković

Pregovarački timovi učesnika lokalnih izbora u Herceg Novom će krajem ove sedmice početi pregovore o koalicionoj platformi.

Do sada je završen tehnički dio pregovora, tokom koga je dogovoren broj članova pregovaračkih timova, saznaju “Vijesti”.

Na lokalnim izborima, održanim 9. maja, koalicija „Ni lijevo, ni desno. Pravac Novi“, koju čine Demokratska Crna Gora u koaliciji sa Demosom, Partijom penzionera, invalida i restitucije (PIR) i sa grupom građana “Novi pobjeđuje”, osvojila je 10 mandata. Lista „Evropski tim za Herceg Novi“, koju čine Demokratska partija socijalista i Socijaldemokrate uzela je osam mandata. Novska lista i lista „Za budućnost Herceg Novog i Boke“, koju čine Demokratski front, Socijalistička narodna partija i Radnička partija osvojile su po sedam mandata, savez „Crno na bijelo može bokeški“ - Građanski pokret URA, Bokeški forum, Bokobran, CIVIS i pojedinci dva, dok je Prava Crna Gora uzela jedan odbornički mandat.

Jovan Subotić iz Novske liste je kazao “Vijestima” da su pregovori počeli samo u tehničkom smislu gdje su svi učesnici izbora osim koalicije DPS-SD obavile pojedinačno razgovor sa listom “Ni lijevo ni desno, pravac Herceg Novi” i dogovorile se o broju članova pregovaračkih timova, te početak pregovora o koalicionoj platformi krajem ove sedmice.

“Novska lista će pregovarati sa svima osim sa DPS-om i kao i do sada čvrsto zastupati interese Herceg Novog i Novljana”, kazao je Subotić.

Jedina opoziciona lista na izborima bila je ona koju je predvodila Demokratska partija socijalista.

Vlast u Herceg Novom su u prethodne četiri godine činili Demokrate, DF, Novska lista i SNP. Opštinu su vodili funkcioneri Demokrata - Stevan Katić je bio predsjednik Opštine, a Nikola Samardžić predsjednik Skupštine.

Skupština opštine imaće 35 odbornika, shodno Odluci o utvrđivanju broja odbornika koji se biraju u Skupštini opštine Herceg Novi, koju su hercegnovski odbornici po hitnom postupku usvojili krajem januara. U prošlom sazivu SO je imala 34 odbornika.

“Novska lista će pregovarati sa svima osim sa Demokratskom partijom socijalista i kao i do sada, čvrsto zastupati interese Herceg Novog i Novljana”, kazao je Jovan Subotić.

Bonus video: